Κόσμος

06 Νοεμβρίου 2019 07:50

Τόγκο: με πρόβλημα υγείας ο Έλληνας ναυτικός που κρατούν οι πειρατές

Διάβασέ μου το...

Κραυγή αγωνίας, μέσω ΑΝΤ1, από τον πατέρα του 20χρονου ναυτικού. Εν αναμονή της κλήσης των απαγωγέων. Το χρονικό της υπόθεσης.

Τόγκο: με πρόβλημα υγείας ο Έλληνας ναυτικός που κρατούν οι πειρατές
-

Συνεχίζεται το θρίλερ με τον 20χρονο Έλληνα ναυτικό, ο οποίος απήχθη από πειρατές τα ξημερώματα της Κυριακής όταν βρισκόταν πάνω σε δεξαμενόπλοιο που έπλεε στο Τόγκο της Δυτικής Αφρικής.

Ο νεαρός ναυτικός πραγματοποιούσε το δεύτερο εκπαιδευτικό του ταξίδι όταν έπεσε θύμα πειρατείας μαζί με άλλους τρεις συναδέλφους του, ενώ την έντονη ανησυχία του για την τύχη του γιου του εξέφρασε ο πατέρας του μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι ο 20χρονος αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, για το οποίο πρέπει να λαμβάνει καθημερινά φαρμακευτική αγωγή, την οποία μετά την απαγωγή φαίνεται δύσκολο να έχει μαζί του.

Ωστόσο, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» ο Γενικός Διευθυντής εταιρείας φρουρών και πρώην μισθοφόρος κ. Ροβύθης, τόνισε ότι εάν τα κίνητρα των δραστών είναι τα λύτρα, τότε οι απαχθέντες αποτελούν ένα σημαντικό «κεφάλαιο» για τους ίδιους, γι αυτό και συνήθως τους φροντίζουν.

Ο ίδιος διατύπωσε την υποψία ότι η ομάδα των πειρατών προήλθε από τη Νιγηρία, καθώς τα περισσότερα συμβάντα σημειώνονται στη χώρα αυτή.

Τις τελευταίες ώρες τα υπουργεία Εξωτερικών και Εμπορικής Ναυτιλίας, καθώς και η ελληνική πλοιοκτήτρια εταιρία παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα την υπόθεση ομηρίας των τεσσάρων μελών του τάνκερ «ELKA ARISTOTLE». Προσπαθούν μέσω των υπόλοιπων 20 μελών του πλοίου να συνθέσουν το παζλ της ένοπλης επίθεσης. 

«Αυτοί ριχτήκανε στο πλοίο με σκάλες και βεντούζες. Ανεβήκανε πάνω, χτύπησε η σειρήνα τη νύχτα. 02.00 π.μ. ήταν εκεί. Βγήκαν τα παιδιά απ' το δωμάτιο για να δουν τι συμβαίνει και τους αρπάξανε. Ακολούθησαν εμπλοκές με τα όπλα, χτυπήσανε ένα φρουρό στο πόδι και τελείωσε. Πάει το παιδί. Χάθηκε», περιγράφει στον ΑΝΤ1 ο πατέρας του δόκιμου ναυτικού.

Αυτό που περιμένουν πια είναι την κλήση των απαγωγέων που θα σημάνει την αρχή των διαπραγματεύσεων και την αντίστροφη μέτρηση για την απελευθέρωση των τεσσάρων απαχθέντων ναυτικών.

Πειρατεία - Τόγκο- 20χρονος - Δημήτρης - mosaic