Life

20 Ιανουαρίου 2020 08:46

“Έσπασε τη σιωπή” του ο Χάρι για το Megxit: αλήθεια, δεν υπήρχε άλλη επιλογή

Text to Speech

Τι είπε για την απόφαση, τη μητέρα του, την γιαγιά και την οικογένειά του σε έναν άκρως φορτισμένο συναισθηματικά λόγου.

“Έσπασε τη σιωπή” του ο Χάρι για το Megxit: αλήθεια, δεν υπήρχε άλλη επιλογή

Σε οργάνωση που είχε ιδρύσει το 2006 για θύματα του HIV και του AIDS, στη μνήμη της μητέρας του, μίλησε για πρώτη φορά μετά την ανακοίνωση του “Megxit” o πρίγκιπας Χάρι, ξεκαθαρίζοντας ότι ήθελε ο ίδιος να πει την αλήθεια, μετά από όλα αυτά που έχουν ακουστεί τις τελευταίες μέρες.

«Θέλω να ακούσετε από μένα, όσα μπορώ να μοιραστώ, όχι ως πρίγκιπας, ούτε ως Δούκας, αλλά ως Χάρι, το ίδιο άτομο που βλέπετε να μεγαλώνει τα τελευταία 35 χρόνια, αλλά από μια πιο ‘καθαρή’ οπτική.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το σπίτι του και μέρος που αγαπώ. Αυτό δε θα αλλάξει ποτέ.

Μεγάλωσα νιώθοντας τη στήριξη πολλών από εσάς, ενώ είδα πώς καλωσορίσατε την Μέγκαν με ανοιχτή αγκαλιά, βλέποντάς με να βρίσκω την αγάπη και την ευτυχία που πάντα ήλπιζα ότι θα έχω στη ζωή μου.  Επιτέλους ο δεύτερος γιος της Νταϊάνα δεσμεύτηκε!

Ξέρω επίσης ότι με ξέρετε καλά όλα αυτά τα χρόνια για να εμπιστευτείτε ότι η γυναίκα που διάλεξα έχει τις ίδιες αξίες με εμένα. Και τις έχει και εννιά η ίδια γυναίκα που ερωτεύτηκα.

Κάνουμε και οι δύο ό,τι μπορούμε για να κυματίζει η σημαία και να ανταποκρινόμαστε στους ρόλους μας απέναντι στη χώρα με περηφάνεια.

Όταν παντρευτήκαμε ήμασταν τόσο ενθουσιασμένοι, με ελπίδα και ήμασταν εδώ για να υπηρετήσουμε.

Για όλους αυτούς τους λόγους, με στεναχωρεί πολύ που ήρθαν έτσι τα πράγματα.

Η απόφαση που πήραμε με τη γυναίκα μου για να κάνουμε πίσω δεν ελήφθη «ελαφρά». Ήρθε μετά από μήνες συζητήσεων και χρόνια προκλήσεων. Και ξέρω ότι δεν έπραττα πάντα σωστά, όμως όσο αφορά σε αυτό, αλήθεια δεν υπήρχε άλλη επιλογή.

Και θέλω να ξεκαθαρίσω ότι, δεν παραιτούμαστε και σίγουρα δε σας εγκαταλείπουμε. Η ελπίδα μας ήταν να συνεχίσουμε να υπηρετούμε τη Βασίλισσα και το κοινό καλό, καθώς και τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις, αλλά χωρίς δημόσιους πόρους. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο.

Το δέχθηκα, γνωρίζοντας ότι αυτό δε θα αλλάξει το ποιος είμαι ή πόσο συνεπής είμαι, αλλά ελπίζω να σας βοηθήσει να καταλάβετε το τι έπρεπε να γίνει, το ότι θα απομακρυνόμουν από την οικογένειά μου και όλους όσους ήξερα, για να κάνω ένα βήμα μπροστά, ελπίζοντας σε μία πιο ειρηνική ζωή.

Γεννήθηκα σε αυτήν τη ζωή και είναι μεγάλη μου τιμή να τιμώ τη χώρα και τη Βασίλισσα.

Όταν έχασα τη μητέρα μου, πριν από 23 χρόνια, εσείς με πήρατε κάτω από τα «φτερά» σας.

Με προσέξατε για τόσο καιρό, όμως τα Μέσα έχουν ισχύ και η ελπίδα μου είναι ότι μια μέρα η αλληλεγγύη μας θα είναι πιο δυνατή, γιατί είναι πολύ μεγαλύτερη από εμάς.

Ήταν προνόμιο να σας υπηρετώ και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στη ζωή μας.

Ήταν προνόμιο να γνωρίσω τόσους πολλούς από εσάς και νιώθω τον ενθουσιασμό σας για τον γιο μας, Άρτσι, που για πρώτη φορά είδε χιόνι πριν από λίγες μέρες, θεωρώντας το ‘τέλειο’.

Θα έχω για πάντα την πιο αξιοσέβαστη γιαγιά, την αρχηγό μου και είμαι απεριόριστα ευγνώμων σε εκείνη και όλη μου την οικογένεια που υποστήριξαν την Μέγκαν και εμένα τους τελευταίους μήνες.

Θα συνεχίσω να είμαι ο ίδιος που αγαπά την πατρίδα του και αφιερώνει τη ζωή του σε σκοπούς, φιλανθρωπίες και στρατιωτικές κοινότητες, που είναι επίσης πολύ σημαντικές για μένα.

Μαζί εκπαιδευτήκαμε να ζούμε. Και αυτός ο ρόλος μου έμαθε πολλά για το τι είναι σωστό, περισσότερα από όσα ποτέ θα μπορούσα να φανταστώ.

Ευχαριστούμε που μας δίνεται το κουράγιο να κάνουμε το επόμενο βήμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ