Οικονομία

03 Ιουνίου 2021 20:23 Τελευταία ενημέρωση : 04 Ιουνίου 2021 14:38

Ελληνικός Τουρισμός: Δεύτερο “χτύπημα” από τη Βρετανία

Διάβασέ μου το...

Χωρίς Βρετανούς τουρίστες ο Ιούνιος για την Ελλάδα, η οποία δεν μπήκε στην "πράσινη λίστα" της Βρετανίας.

Ελληνικός Τουρισμός: Δεύτερο “χτύπημα” από τη Βρετανία
-

"Κρύο ντους" από τη Βρετανία στον ευρωπαϊκό Νότο...

Το Λονδίνο δεν έκανε καμία προσθήκη στην "πράσινη λίστα, άφησε εκτός την Ελλάδα ενώ έβγαλε την Πορτογαλία, τη μόνη χώρα του ευρωπαϊκού Νότου που ήταν εντός λίστας.

Όπως ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γραντ Σαπς, η απομάκρυνση της Πορτογαλίας από την πράσινη λίστα κρίθηκε αναγκαία καθώς τα κρούσματα στη χώρα της Ιβηρικής έχουν διπλασιαστεί, ενώ εντοπίστηκε και μια μετάλλαξη της ινδικής παραλλαγής.

«Απλώς δεν θέλουμε να λάβουμε το ρίσκο καθώς πλησιάζουμε προς την 21η Ιουνίου και την εξέταση για το τέταρτο στάδιο της άρσης των μέτρων» τόνισε ο κ. Σαπς.

Παράλληλα, όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ η Αίγυπτος πρόκειται να ενταχθεί στην "κόκκινη" λίστα.

Να σημειωθεί ότι με βάση τους κανόνες οι Βρετανοί που επιστρέφουν από χώρες που είναι "πράσινες" υποχρεούνται μόνο σε τεστ κορονοϊου. Για τους "πορτοκαλί" προορισμούς προβλέπεται 10ημερη καραντίνα στο σπίτι, και για τους "κόκκινους" 10ημερη καραντίνα σε ειδικό ξενοδοχείο.

Ηδη από τη μετάδοση των παραπάνω περιορισμών οι μετοχές αεροπορικών εταιρειών βρέθηκαν στο "κόκκινο".

Η βρετανική αεροπορική EasyJet χαρακτήρισε «τεράστιο πλήγμα» την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να αφαιρέσει την Πορτογαλία από τη λίστα των "πράσινων χωρών".

Η εταιρεία τόνισε ότι η κυβέρνηση με τους χειρισμούς καθιστά αδύνατο για τους αερομεταφορείς να σχεδιάζουν τα δρομολόγιά τους:«Η απόφαση αυτή ουσιαστικά αποκόπτει το Ηνωμένο Βασίλειο από τον υπόλοιπο κόσμο».


ΣΥΡΙΖΑ: Κόκκινη κάρτα αντί για πράσινη λίστα

Κοινή ανακοίνωση της Τομεάρχη Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κ. Νοτοπούλου και του Αναπληρωτή Τομεάρχη Τουρισμού Α. Αυλωνίτη:

«Μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη περίμενε σήμερα τον ελληνικό τουρισμό, μετά τις ανακοινώσεις των βρετανικών αρχών να παραμείνει η Ελλάδα στην πορτοκαλί λίστα των ταξιδιών.

Μια από τις μεγαλύτερες αγορές για την Ελλάδα, ζωτικού ενδιαφέροντος για το τουριστικό μας προϊόν χάνεται ώρα με την ώρα, ενώ ο κ. Μητσοτάκης μοίρασε χθες ψίχουλα στους επαγγελματίες του κλάδου διαισθανόμενος το διεθνές φιάσκο της κυβέρνησής του.

Τι επαφές έκανε ο Υπουργός Τουρισμού για την αποτροπή της σημερινής εξέλιξης και με βάση ποια στοιχεία μοίρασε ψευδείς ελπίδες στον κόσμο του Τουρισμού;

Η κυβέρνηση όφειλε να έχει εμβολιάσει εγκαίρως, κατά προτεραιότητα τους εργαζόμενους στον Τουρισμό.

Να έχει ενισχύσει τις δομές υγείας στους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Να έχει εργαστεί ώστε να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στον προορισμό.

Η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη οφείλει έστω τώρα να πράξει ότι είναι δυνατό και αναγκαίο προκειμένου να μην χαθεί ακόμη μια χρονιά.

Ο Τουρισμός συνιστά εθνική υπόθεση που πρέπει να πετύχει»


Ειδήσεις σήμερα:

Τουρισμός - Μητσοτάκης: Η ασφάλεια είναι το πρωταρχικό μας μέλημα

Μάλγαρα: η τραγωδία “ξύπνησε μνήμες” για τον μικρό Ζαχαρία (βίντεο)

Κορονοϊός - Κλινική “Ταξιάρχαι” στο Περιστέρι: “Κόλαφος” το πόρισμα του ΕΟΔΥ (βίντεο)


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ