Κοινωνία

11 Ιουλίου 2022 17:39

Έμφυλη βία: Μνημόσυνο για την Γαρυφαλλιά - Η συγκινητική κίνηση της οικογένειάς της (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Ένας χρόνος πέρασε από την γυναικοκτονία στην Φολέγανδρο, που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα.

Έμφυλη βία: Μνημόσυνο για την Γαρυφαλλιά - Η συγκινητική κίνηση της οικογένειάς της (εικόνες)
-

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την  δολοφονία της Γαρυφαλλιάς και η οικογένειά της στο ετήσιο μνημόσυνο επέλεξε μαζί με το δικό της κορίτσι να αποτίσει φόρο τιμής σε όλα τα θύματα έμφυλης βίας.

Έτσι, τα λουλούδια της τελετής συνόδευσαν λευκά μπαλόνια, καθένα με το όνομα και μιας διαφορετικής γυναίκας («Ερατώ», «Ελένη» κ.λπ.), ενώ η φωτογραφία της πλαισιώθηκε από τις φωτογραφίες άλλων θυμάτων.

Γυναικοκτονία - Γαρυφαλλιά - μνημόσυνο

Γυναικοκτονία - Γαρυφαλλιά - μνημόσυνο

Γυναικοκτονία - Γαρυφαλλιά - μνημόσυνο

Ήταν 11 Ιουλίου του 2020 όταν η 26χρονη Γαρυφαλλιά έπεσε νεκρή από τα χέρια του συντρόφου της. Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης έδειξαν ότι η κοπέλα δεν είχε προλάβει να αφήσει την τελευταία της πνοή όταν ο 30χρονος γυναικοκτόνος την έσπρωξε από τα βράχια και την πέταξε στη θάλασσα.

«Χάλασε η φάση», ήταν τα πρώτα λόγια του γυναικοκτόνου στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ ο οποίος ομολόγησε ότι αυτός ήταν ο δράστης της γυναικοκτονίας.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι οι δυο τους τσακώθηκαν, έριξε το αυτοκίνητο στα βράχια, έσπρωξε τη Γαρυφαλλιά, αλλά δεν ήξερε πώς βρέθηκε στη θάλασσα.

«Πνιγμός εντός θαλάσσιου ύδατος επί εδάφους κακώσεων», ανέφερε το πόρισμα του ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό της Γαρυφαλλιάς.

Ειδήσεις σήμερα:

Βάρκιζα: 12χρονος και 14χρονος συνελήφθησαν για ληστεία

Χαλκιδική – 30χρονος: Οι διασώστες με έσωσαν, όχι η μπάλα

Κορονοϊός: Διακομιδή βρέφους στα Γιάννενα συνοδεία Αστυνομίας

.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ