Συνταγές

16 Οκτωβρίου 2021 18:03

Συνταγή για κοτόπουλο με μουστάρδα και μέλι από τον Πέτρο Συρίγο

Διάβασέ μου το...

Ο σεφ της εκπομπής “Το Πρωινό” μοιράστηκε τα "μυστικά" που θα απογειώσουν τη γεύση.

Συνταγή για κοτόπουλο με μουστάρδα και μέλι από τον Πέτρο Συρίγο
-

Κοτόπουλο με θυμάρι, σάλτσα μουστάρδας εφτιαξε ο σεφ της εκπομπής "Το Πρωινό" ο Πέτρος Συρίγος!

Δες βήμα - βήμα την συνταγή που θα λατρέψεις...

Συστατικά για το κοτόπουλο με θυμάρι και μουστάρδα

  • 4 μπουτάκια κοτόπουλο
  • 3 κ.τ.σ αλεύρι γ.ο.χ
  • 3 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • 1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 5 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ.τ.γ κιτρινόριζα (Κουρκουμά)
  • 2 κ.τ.σ μέλι
  • 3 κ.τ.σ μουστάρδα
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 50 ml κρασί λευκό
  • 800 ml χλιαρό νερό
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
  • 200 γρ γιαούρτι σακούλας
  • 30 γρ φρέσκο βούτυρο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Για το ρύζι:
  • 500 γρ ρύζι κίτρινο
  • 1 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.τ.σ βούτυρο
  • 1 λευκό κρεμμύδι
  • 100 γρ σταφίδα σουλτανίνα

Η συνταγή για το κοτόπουλο με θυμάρι, μουστάρδα και μέλι

  • Στον πάγκο εργασίας και σε μια πιατέλα βάζουμε τα κομμένα μπούτια και τα Αλατοπιπερώνουμε καλά και τα αλευρώνουμε ελαφρώς.
  • Σε μια χαμηλή φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και όταν πάρει θερμοκρασία βάζουμε τα μπούτια του κοτόπουλου (κομμένα στα δυο) και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Όταν πάρουν χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για αλλά 3 λεπτά.
  • Στην συνεχεία προσθέτουμε το θυμάρι και σβήνουμε με το λεμόνι και το κρασί.
  • Μετά ρίχνουμε το νερό με το κύβο κοτόπουλου.
  • Σιγοβράζουμε το κοτόπουλο μέχρι να ψηθεί περίπου 40 λεπτά και αμέσως μετά βάζουμε τον κουρκουμά διαλυμένο σε λίγο νερό.
  • Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 5 λεπτά.
  • Σε ένα μπαλάκι βάζουμε το μέλι, τη μουστάρδα και το γιαούρτι.
  • Παίρνουμε λίγο ζουμί από το κοτόπουλο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός με το μείγμα γιαουρτιού ώστε να πάρει θερμοκρασία.
  • Στη συνέχεια το βάζουμε όλο στην κατσαρόλα, όπως κάνουμε με το αυγολέμονο.
  • Το σερβίρουμε με δυο κλωναράκια φρέσκο θυμάρι.

Για το ρύζι:

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-5 λεπτά μέχρι να γίνει διαφανές.
  • Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες σταφίδες και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  • Σβήνουμε με ½ κούπα νερό.
  • Προσθέτουμε το προβρασμένο ρύζι.
  • Ανακατεύουμε και όταν τραβήξει τα υγρά του είναι έτοιμο.
  • Τέλος αλατοπιπερωνουμε και προσθέτουμε βούτυρο.

Ειδήσεις σήμερα:

“Μπάλλος” - Αγνοούμενοι στο Άγιον Όρος: Και ελικόπτερο στην έρευνα

Δένδιας - Μπλίνκεν: με “βαριά” ατζέντα η πρώτη συνάντηση

Επίδομα θέρμανσης: Πριν τα Χριστούγεννα η καταβολή του μεγαλύτερου τμήματος



ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ