Quantcast

Συνταγές

05 Δεκεμβρίου 2021 23:25

Τηγανιά κοτόπουλο με μανιτάρια και τρούφα από τον Πέτρο Συρίγο

Διάβασέ μου το...

Μια φανταστική συνταγή για ένα εύκολο πιάτο ετοίμασε και μας προτείνει ο σεφ της εκπομπής "Το Πρωινό".

Τηγανιά κοτόπουλο με μανιτάρια και τρούφα από τον Πέτρο Συρίγο


Εύκολη και γρήγορη τηγανιά κοτόπουλο με μανιτάρια και μαύρη τρούφα, ετοίμασε στο "Πρωινό" ο σεφ της εκπομπής Πέτρος Συρίγος. 

Μια φανταστική συνταγή για ένα εύκολο μεσημεριανό!

Συστατικά για την εύκολη τηγανιά κοτόπουλο

  • 3 μέτρια στήθη κοτόπουλου, 450-500 γρ (400 γρ μίνι λευκά μανιτάρια)
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κ.τ.σ φρέσκο βούτυρο
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
  • 300 ml κρεμά γάλακτος
  • 1 κ.τ.σ τριμμένο ξερό θυμάρι
  • 80 ml λευκό κρασί
  • 2 κ.τ.σ παστά μαύρης τρούφας
  • Αλάτι και πιπέρι


Η συνταγή για την τηγανιά κοτόπουλο

  • Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με το θυμάρι.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και όταν ή θερμοκρασία ανεβεί προσθέτουμε το κοτόπουλο.
  • Σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο.
  • Προσθέτουμε ολόκληρα τα μίνι μανιτάρια και τη 1κ.τ.σ βούτυρο.
  • Όταν πάρουν χρώμα βάζουμε το σκορδο και συνεχίζουμε για άλλο ένα λεπτό το σοτάρισμα.
  • Ανακατεύουμε τον κύβο κοτόπουλο με 70 ml καυτό νερό.
  • Σβήνουμε με το κρασί και ενσωματώνουμε και τον κύβο κοτόπουλου με το ζεστό νερό.
  • Αφήνουμε για 5 λεπτά να ψηθεί το κοτόπουλο και να τραβήξει τα υγρά του.
  • Προσθέτουμε την κρεμά και την παστά της μαύρης τρούφας.
  • Το ψήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και το τελειώνουμε με μια ΚΣ βούτυρο.
  • Ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε, αν θέλει προσθέτουμε λίγο αλάτι.
  • Το σερβίρουμε σε τηγανάκι με μια τούφα από κατσαρό μαϊντανό ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 45 λεπτά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ