Συνταγές
Τηγανιά κοτόπουλο με μουστάρδα και μέλι από τον Πέτρο Συρίγο
Διάβασέ μου το...
Ο σεφ της εκπομπής "Το Πρωινό", Πέτρος Συρίγος, μας προτείνει μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για μεζεδάκι ή για κυρίως πιάτο.
Ακόμη μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή ετοίμασε και μας προτείνει ο σεφ της εκπομπής “Το Πρωινό”.
Ο Πέτρος Συρίγος μας έδειξε βήμα – βήμα πώς να φτιάξουμε τηγανιά κοτόπουλο με μουστάρδα και μέλι, που μπορούμε να γευτούμε ως μεζέ ή να μετατρέψουμε σε κύριο πιάτο, συνοδεύοντας το με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι ή ζυμαρικά.
Συστατικά για την τηγανιά κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα
- 3 στήθη κοτόπουλου
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 κ.τ.σ ελαιόλαδο
- 2 κ.τ.σ βούτυρο γάλακτος
- 1 κύβο ζωμού κοτόπουλου
- 70 ml λευκό κρασί
- 1 κ.τ.σ αλεύρι
- 3 κ.τ.σ μουστάρδα
- 2 κ.τ.σ μέλι
- 2 λεμονιά (το χυμό τους)
- 1 κ.τ.γ κουρκουμά
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κ.τ.σ σουσάμι καβουρδισμένο
- 1 κ.τ.σ σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Η συνταγή για την τηγανιά κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές ή Ζουλιέν.
- Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, όταν η θερμοκρασία ανεβεί προσθέτουμε το κοτόπουλο.
- Σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο.
- Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και τον κουρκουμά.
- Σβήνουμε με το κρασί και ενσωματώνουμε και τον κύβο κοτόπουλου με το ζεστό νερό.
- Αφήνουμε για 5 λεπτά να ψηθεί το κοτόπουλο και να τραβήξει τα υγρά του.
- Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μέλι και το χυμό από τα λεμόνια.
- Τα ψήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε, αν θέλει προσθέτουμε λίγο αλάτι.
- Το σερβίρουμε σε τηγανάκι, πασπαλισμένο με καβουρδισμένο σουσάμι και λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο.
Ομαδικός βιασμός Γεωργίας – Κατάθεση 27χρονου: όλα έγιναν με απόλυτη συναίνεση
Νέα φορολοταρία: πότε κληρώνει, πόσα πληρώνει
“Το Πρωινό” - 38χρονη για πλαστικό χειρουργό: μου είπε “πάρε 10000 ευρώ και φύγε” (βίντεο)