Quantcast

Συνταγές

17 Μαΐου 2022 14:44

Συνταγή για σουφλέ καρμπονάρα στον φούρνο από τον Πέτρο Συρίγο

Διάβασέ μου το...

Τα μυστικά για μία ζουμερή καρμπονάρα στον φούρνο αποκάλυψε ο σεφ της εκπομπής "Το Πρωινό",  Πέτρος Συρίγος.

Συνταγή για σουφλέ καρμπονάρα στον φούρνο από τον Πέτρο Συρίγο

Τα μυστικά για μία ζουμερή καρμπονάρα στον φούρνο αποκάλυψε ο σεφ της εκπομπής "Το Πρωινό",  Πέτρος Συρίγος.

Δείτε βήμα - βήμα την πανεύκολη συνταγή με πρωταγωνιστή τα ριγκατόνι!

Σουφλέ καρμπονάρα στον φούρνο τα υλικά και η συνταγή:

  • Σουφλέ καρμπονάρα στο φούρνο τα υλικά:
  • 500 γρ ριγκατόνι
  • 60 γρ βούτυρο
  • 250 γρ μπέικον άκοπο (κομμένο κύβους)
  • 200 γρ ζαμπόν χοιρινό σε φέτες ή γαλοπούλα
  • 2 κρόκους αυγών
  • 200 γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • 400 γρ κρέμα γάλακτος 35%
  • 150 γρ γραβιέρα τριμμένη
  • 1 κ.τ.γ πάπρικα
  • 1 κ.τ.σ σχινόπρασο ψιλοκομμένο

Σουφλέ καρμπονάρα στον φούρνο:

  • Βράζουμε τα ριγκατόνι 2 λεπτά λιγότερο από ότι μας λέει η συσκευασία, σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κ.τ.σ ελαιόλαδο και όταν πάρει θερμοκρασία σοτάρουμε το μπέικον να πάρει χρώμα, αφαιρούμε και το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τους κρόκους, την παρμεζάνα , το σοταρισμένο μπέικον, το ψιλοκομμένο ζαμπόν ή γαλοπούλα και ανακατεύουμε καλά.
  • Στη συνέχεια βάζουμε το ριγκατόνι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ απλώνουμε το μείγμα με τα ριγκατόνι και από πάνω σκεπάζουμε με τριμμένη γραβιέρα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά στον αέρα.
  • Για να κάνει ωραία κρούστα ψήνουμε άλλα 4 λεπτά στο γκρίλ του φούρνου.
  • Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχινόπρασο και λίγη πάπρικα.

Ειδήσεις σήμερα:

“Χαμόγελο του Παιδιού”: αιχμές Γιαννόπουλου κατά Μιχαηλίδου για το “κλείσιμο” των δομών (βίντεο)

Χαρμάνης: ο Αναγνωστόπουλος αντέδρασε σαν να τιμωρήθηκε με 10 μέρες φυλάκιση (βίντεο)

Βullying: μαρτυρίες για τον ανήλικο που αυτοκτόνησε στα Κάτω Πατήσια (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ