Συνταγές

23 Σεπτεμβρίου 2022 13:27

Τσιζκέικ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Διάβασέ μου το...

Μια εύκολη συνταγή, το "τσιζκέικ της τεμπέλας", μας προτείνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που μοιράζεται τα μυστικά της, μέσα από την κουζίνα της εκπομπής "Το Πρωινό".

Τσιζκέικ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
-

Μια εξαιρετική συνταγή για τσιζκέικ που δεν απαιτεί ψήσιμο και μπορεί να γίνει, ακόμη και δίχως να χρησιμοποιηθεί μίξερ, ετοίμασε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, στην κουζίνα της εκπομπής «Το Πρωινό».

Όπως λέει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, είναι ένα εύκολο τσιζκέικ, που γίνεται σε 5', θα το έλεγε κανείς και «τσιζκέικ της τεμπέλας».

Για τη βάση

  • 250 γρ. μπισκότα digestive
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο (σε θερμ. δωμ.)

Για την κρέμα

  • 250 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. βανίλια ή κάψουλα
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)

Για τη σάλτσα βύσσινο

  • 1 συσκ. κομπόστα βύσσινο
  • 1½ κ.σ. κοφτή κορν φλάουρ
Το Πρωινό - Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - τσιζκέικ
Για την βάση του cheesecake
  • Αλέθουμε τα μπισκότα digestive στο μίξερ και τα κάνουμε σκόνη.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε τα υλικά να βραχούν καλά τα μπισκότα και να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.
  • Σε φόρμα δαχτυλίδι 20 ή 22 εκ. στρώνουμε το μίγμα μπισκότου.
  • Πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού ή με ένα ποτήρι ώστε να κολλήσει η βάση να γίνει συμπαγής, και να μην έχει κενά. Αν θέλουμε ανασηκώνουμε πλαϊνό τοίχωμα μπισκότου στην φόρμα.
  • Ισιώνουμε την επιφάνειά του μπισκότου με το κουτάλι.
  • Παγώνουμε την βάση μπισκότου στην συντήρηση του ψυγείου μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα. Εναλλακτικά για πιο τραγανή βάση, ψήνουμε την βάση μπισκότου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 10΄ και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Για την κρέμα του τσιζκέικ
  • Αφήστε το τυρί κρέμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. 
  • Βάζουμε το τυρί κρέμα σε ένα μπολ και με μίξερ χειρός ή σύρμα ανάδευσης χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα σε χαμηλή ταχύτητα να αφρατέψει και να γίνει βελούδινη κρέμα. 
  • Προσθέτουμε την ζάχαρη, την αχνή, τον χυμό λεμονιού, την βανίλια και το ξύσμα. 
  • Χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθούν. 
  • Προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και με το μίξερ χειρός χτυπάμε να σφίξει και να γίνει το μίγμα παχύρρευστο. Όλη η διαδικασία διαρκεί περίπου 2’. 
  • Βγάζουμε την παγωμένη βάση του τσίζκεικ από το ψυγείο. 
  • Αδειάζουμε την κρέμα τυριού πάνω στο μπισκότο και με απαλές κινήσεις ισιώνουμε την επιφάνεια. 
  • Τοποθετούμε τη φόρμα με το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει και να σταθεροποιηθεί. 
Το Πρωινό - Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - τσιζκέικ

Για την σάλτσα βύσσινο

  • Τοποθετούμε ένα σουρωτήρι πάνω σε μικρή κατσαρόλα.
  • Ανοίγουμε την συσκευασία κομπόστα βύσσινο και στραγγίζουμε καλά τα βύσσινα. 
  • Αφήνουμε τα βύσσινα στο σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά. 
  • Ρίχνουμε κορν φλάουρ στον χυμό βύσσινο και ανακατεύουμε με το σύρμα να διαλυθεί το κορν φλάουρ πριν το βάλουμε στη χαμηλή φωτιά. 
  • Βάζουμε την κατσαρόλα με το χυμό σε χαμηλή φωτιά. 
  • Ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα αφήνουμε να πήξει και δέσει για 2΄-3΄ να γίνει σάλτσα πυκνή. 
  • Αποσύρουμε την σάλτσα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα στραγγισμένα βύσσινα. Ανακατεύουμε τα φρούτα μέσα στην σάλτσα. 
  • Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει για 10’  
  • Αδειάζουμε την σάλτσα πάνω στο μισοπαγωμένο cheesecake. 
  • Βάζουμε ξανά το cheesecake στο ψυγείο και το αφήνουμε να παγώσει καλά για μερικές ώρες (3-4) η ακόμα καλύτερα για μία νύχτα να σταθεροποιηθεί σωστά 
  • Το cheesecake διατηρείται για 3-4 ημέρες στο ψυγείο. 

Μυστικά

  • Αφήστε το γλυκό να παγώσει καλά για μερικές ώρες στο ψυγείο και να σταθεροποιηθεί η κρέμα του. 
  • Ο χυμός λεμονιού εκτός από την οξύτητα που δίνει στην κρέμα βοηθάει και στο να σταθεροποιηθεί η κρέμα τυριού. 
  • Η βάση του τσιζκέικ, μπορεί να μπει στη φόρμα κι απλά να την παγώσετε στο ψυγείο να σφίξει, αντί να την ψήσετε για 10΄. Όμως έτσι θα γίνει πιο σφιχτή και πιο συμπαγής. Ψήνοντάς την για μόνο 10΄, γίνεται τριφτή, αφράτη και πολύ μπισκοτένια. 
  • Η κρέμα του τσιζκέικ, δεν χρειάζεται ψήσιμο όπως στη συνταγή για το αμερικάνικο cheesecake, όμως χρειάζεται υπομονή για μερικές ώρες να παγώσει ώστε να κόβεται σε κομμάτια. 
Το Πρωινό - Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - τσιζκέικ
  • Σημαντικό είναι, να αφήσετε την σάλτσα βύσσινο να γίνει χλιαρή και μετά να την στρώσετε πάνω στο τσιζκέικ. 
  • Αν έχετε γλυκό κουταλιού βύσσινο, ή φράουλα, ή άλλο γλυκό, εννοείται ότι μπορεί να αντικαταστήσετε τη σάλτσα βύσσινο και να σερβίρετε το τσιζκέικ με γλυκό κουταλιού της αρεσκείας σας. Όμως η σάλτσα βύσσινο που σας δίνω, είναι το κάτι άλλο σε υφή και γεύση και γίνεται σε 2΄. 
  • Για να μην τρίβεται η βάση του τσιζκέικ (cheesecake) με τα μπισκότα πρέπει να αλέσετε σε σκόνη τα μπισκότα πολύ καλά και να τα ενσωματώσετε πολύ καλά με το βούτυρο. Έτσι, η βάση μπισκότου θα κόβεται σε κομμάτια και δεν θα σκορπίζει. 
  • Και μην ξεχάσετε, η κρέμα γάλακτος που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι κρύα και πλήρης, να έχει 35% λιπαρά και πάνω. Μόνο έτσι θα πήξει η κρέμα του cheesecake και θα σταθεροποιηθεί. 

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Φιλόλογος εργαζόταν σε οίκο ανοχής για να σπουδάσει τον γιό της γιατρό

Πεθερά “έπιασε” την νύφη με τον εραστή της… στο γλέντι του γάμου!

Πισπιρίγκου - Δασκαλάκης: “Το Πρωινό” μέσα στο σπίτι της οικογένειας (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ