Συνταγές

30 Σεπτεμβρίου 2022 14:31

Καρυδόπιτα με σοκολάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Μια πεντανόστιμη συνταγή για καρυδόπιτα μας προτείνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που μοιράζεται τα μυστικά της, μέσα από την κουζίνα της εκπομπής "Το Πρωινό".

Καρυδόπιτα με σοκολάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου (βίντεο)
-

Τα μυστικά για την πιο νοστιμη και ζουμερη καρυδόπιτα μοιράστηκε στην εκπομπή "Το Πρωινό" η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. 

Στη λαχταριστή συνταγή, χρησιμοποίησε μπαχαρικά και σοκολάτα κάνοντας μικρούς και μεγάλους να τους τρέχουν τα σάλια.

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράστηκε τα μυστικά της για να απογειωθεί η γεύση που θα τρελάνει τον ουρανίσκο μας.

Για τη καρυδόπιτα με σοκολάτα

  • 230 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 50 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 1½ κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 30 γρ. κακάο
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 7 μεγάλα αβγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. καρυδόψυχα
  • 50 γρ. ηλιέλαιο
  • 125 σοκολάτα ψιλοκομμένη

Για το σιρόπι

  • 500 γρ. νερό
  • 1/2 λεμόνι χυμό και φλούδα
  • 30 γρ. κονιάκ
  • 500 γρ. ζάχαρη

Για την επικάλυψη

  • 200 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

Για την καρυδόπιτα με σοκολάτα

  • Τα αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Χτυπάμε καλά στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να τριπλασιαστούν σε όγκο για 7 με 8 λεπτά και να γίνουν κρέμα αφράτη.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, το αλάτι, τις βανίλιες, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο σε ένα μπολ και προσθέτουμε το σιμιγδάλι,.
  • Ανακατεύουμε τα υλικά με ένα κουτάλι.
  • Ρίχνουμε απαλά τα στερεά υλικά στα αυγά και τα διπλώνουμε με απαλές κινήσεις με σπάτουλα.
  • Προσθέτουμε τα καρύδια και το ηλιέλαιο και αναδιπλώνουμε το μίγμα.
  • Ρίχνουμε τη σοκολάτα στο μίγμα για την καρυδόπιτα και ανακατεύουμε απαλά.
  • Βάζουμε την καρυδόπιτα με σοκολάτα σε ένα βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί με διάμετρο 32 εκ. (ή σε μακρόστενο 25Χ35εκ)
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για 40 λεπτά χωρίς να ανοιγοκλείνουμε την πόρτα του φούρνου.
  • Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως.

Για το σιρόπι

  • Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τη φλούδα λεμονιού για 4 με 5 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
  • Στον τελευταίο βρασμό προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
  • Αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.
  • Αφήνουμε το σιρόπι να γίνει χλιαρό.
  • Σιροπιάζουμε την κρύα καρυδόπιτα ρίχνοντας λίγο λίγο το σιρόπι.
  • Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  • Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά για να σιροπιάζετε σωστά τα γλυκά σας.

Για την επικάλυψη σοκολάτας

  • Βράζουμε την κρέμα και περιχύνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
  • Ανακατεύουμε και κάνουμε μια στρώση στην καρυδόπιτα.
  • Πασπαλίζουμε την σοκολατένια καρυδόπιτα με τριμμένα καρύδια.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ