Γενικά

29 Μαΐου 2014 16:00

Το ρομπότ που τα κάνει όλα!

Μέχρι και μηνύματα στο Twitter στέλνει…

-

Tη δημιουργία του νέου της ρομπότ, του «Τζίμι», ανακοίνωσε η Intel. Ο «Τζίμι» έχει ύψος 75 εκατοστά και τα περισσότερά του μέρη έχουν εκτυπωθεί σε τρισδιάστατο εκτυπωτή. Η κυκλοφορία του αναμένεται στα τέλη του έτους και η τιμή του θα κυμαίνεται στα 1.600 ευρώ.

Το ρομπότ προσφέρει στους ιδιοκτήτες του κατά βούληση προγραμματισμό, για να κάνει μοναδικά πράγματα, τα οποία θα μπορεί να μοιράζεται με άλλους χρήστες μέσω προγραμμάτων και εφαρμογών που «κατεβαίνουν» από το διαδίκτυο.

Ο «Τζίμι», ενδεικτικά, τραγουδάει και μιλάει, σε διάφορες γλώσσες, σερβίρει ποτά, στέλνει μηνύματα στο Twitter και κάνει γενικά ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί.

Η δημιουργία του είναι ο τρόπος να ανακτήσει η Intel το χαμένο έδαφος των νέων τεχνολογιών. Στα σχέδια της εταιρείας είναι η δημιουργία «έξυπνων» ρούχων και συναρμολογούμενων αυτόνομων ρομπότ (Drones), τα οποία απευθύνονται σε χομπίστες των «γκάτζετς».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)