Τεχνολογία - Επιστήμη

17 Ιανουαρίου 2020 19:28 Τελευταία ενημέρωση : 17 Ιανουαρίου 2020 22:03

Τούρκοι χάκερς κήρυξαν κυβερνοπόλεμο σε κρατικές ιστοσελίδες

Διάβασέ μου το...

Τούρκοι χάκερς ισχυρίζονται πως ευθύνονται για το "μπλοκάρισμα" ιστοσελίδων της Κυβέρνησης.

Τούρκοι χάκερς κήρυξαν κυβερνοπόλεμο σε κρατικές ιστοσελίδες
-

Όπως φαίνεται και σε ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Τούρκοι χάκερς "έριξαν" ιστοσελίδες της ελληνικής κυβέρνησης.

Το περιστατικό συνέβη λίγες ώρες μετά την άφιξη του Λίβυου στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ και τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μέχρι και τις 19:30 δεν μπορούσε κανείς να μπει σε σελίδες της ελληνικής κυβέρνησης ανάμεσα σε αυτές εκείνες της ΕΥΠ, της Βουλής, του υπουργείου Εξωτερικών, του χρηματιστηρίου, του υπουργείου Οικονομικών.

Υψηλόβαθμες πηγές από τη Βουλή, υποστηρίζουν ότι «η κυβερνοεπίθεση στο site της Βουλής, περιορίστηκε μόνο στην υπερφόρτωση της σελίδας. Οι χάκερς δεν υπέκλεψαν, ούτε ανάρτησαν κάτι. Αυτό απετράπη». Μέχρι στιγμής, οι ίδιες πηγές δεν επιβεβαιώνουν ότι ήταν Τούρκοι χάκερς οι υπεύθυνοι της κυβερνοεπίθεσης.

Στην ανάρτηση τους στο Facebook, οι Τούρκοι χάκερς κάνουν απειλητικές αναφορές στην Ελλάδα, «η Ελλάδα απειλεί την Τουρκία στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Τώρα απειλεί και για τη διάσκεψη για τη Λιβύη. Οι Έλληνες φαίνεται να έχουν και πάλι “φαγούρα”. Κανείς δεν θα έχει πρόσβαση στις σελίδες που ρίξαμε, μέχρι να το θελήσουμε», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι Τούρκοι χάκερς.

Τούρκοι χάκερς