Τεχνολογία - Επιστήμη

23 Ιανουαρίου 2020 21:58 Τελευταία ενημέρωση : 24 Ιανουαρίου 2020 00:08

“Έπεσαν” κυβερνητικές ιστοσελίδες

Διάβασέ μου το...

Εκτός λειτουργίας τέθηκαν ξαφνικά αρκετές σελίδες υπουργείων. Για "κυβερνοεπίθεση" έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

“Έπεσαν” κυβερνητικές ιστοσελίδες
-

Εκτός λειτουργίας τέθηκαν ξαφνικά το βράδυ της Πέμπτης αρκετές σελίδες υπουργείων από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Μεταξύ αυτών ήταν οι ιστοσελίδες των Υπουργείων Εσωτερικών, Εξωτερικών, Εμπορικής Ναυτιλίας, η ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού, αλλά και τα site της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Τα προβλήματα στη λειτουργία των ιστοσελίδων αποκαταστάθηκαν αργά το βράδυ.

«Σήμερα το βράδυ πραγματοποιήθηκε «κυβερνοεπίθεση» σε κυβερνητικά sites με τη μέθοδο του DDoS», ανέφερε σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αφού αποκαταστάθηκε η λειτουργία των κυβερνητικών ιστοσελίδων, και πρόσθεσε: «Οι επιθέσεις αυτές οδήγησαν στην δυσλειτουργία συγκεκριμένων ιστοσελίδων. Άμεσα ενεργοποιήθηκαν αντίμετρα περιορισμού της κίνησης. Η κανονική λειτουργία επανήλθε, χωρίς καμία άλλη τεχνική συνέπεια, μετά από εντατικές προσπάθειες εξειδικευμένων ομάδων αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών».

Υπουργείο Εξωτερικών - site

Υπουργείο Εξωτερικών - site

Στις 17 Ιανουαρίου, χάκερς είχαν προχωρήσει σε κυβερνοεπίθεση και είχαν «ρίξει» τις ιστοσελίδες της Βουλής των Ελλήνων, της ΕΥΠ, του υπουργείου Εξωτερικών, του Χρηματιστηρίου, αλλά και του υπουργείου Οικονομικών.