Τεχνολογία - Επιστήμη

24 Ιανουαρίου 2020 07:08 Τελευταία ενημέρωση : 24 Ιανουαρίου 2020 15:58

Τούρκοι χάκερς πίσω από την “κυβερνοεπίθεση” σε κυβερνητικά sites;

Διάβασέ μου το...

Εκτός λειτουργίας τέθηκαν, για μιάμιση ώρα, κυβερνητικοί ιστότοποι υπουργείων της χώρας μας. Τι δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας. Η ανακοίνωση ομάδας Τούρκων χάκερς...

Τούρκοι χάκερς πίσω από την “κυβερνοεπίθεση” σε κυβερνητικά sites;
-

«Κυβερνοεπιθεση» σε κυβερνητικά sites με τη μέθοδο του DDoS σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μεταξύ αυτών ήταν οι ιστοσελίδες των Υπουργείων Εσωτερικών, Εξωτερικών, Εμπορικής Ναυτιλίας, η ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού, αλλά και τα site της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

«Οι επιθέσεις αυτές οδήγησαν στην δυσλειτουργία συγκεκριμένων ιστοσελίδων. Άμεσα ενεργοποιήθηκαν αντίμετρα περιορισμού της κίνησης. Η κανονική λειτουργία επανήλθε, χωρίς καμία άλλη τεχνική συνέπεια, μετά από εντατικές προσπάθειες εξειδικευμένων ομάδων αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών» σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Τα προβλήματα στη λειτουργία των ιστοσελίδων αποκαταστάθηκαν αργά το βράδυ, ενώ λίγη ώρα αργότερα ομάδα Τούρκων χάκερ υποστήριξε σε σελίδα της στο Facebook ότι «έριξε» την ιστοσελίδα του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο.

Yπενθυμίζεται ότι στις 17 Ιανουαρίου, χάκερς είχαν προχωρήσει σε κυβερνοεπίθεση και είχαν «ρίξει» τις ιστοσελίδες της Βουλής των Ελλήνων, της ΕΥΠ, του υπουργείου Εξωτερικών, του Χρηματιστηρίου, αλλά και του υπουργείου Οικονομικών.

Τούρκοι - χάκερς; - κυβερνοεπίθεση - Ελλάδα - tweet

"Είναι ξεκάθαρο πως η χώρα μας αποδεικνύεται "κράτος- μπάχαλο" και "κράτος- μπανανία" ! Είναι απαράδεκτο, το φαινόμενο του δήθεν "επιτελικού" κράτους της Νέας Δημοκρατίας να αφήνει επί μέρες ανοχύρωτη τη χώρα σε προβοκατόρικες επιθέσεις των Τούρκων! Κάποι στιγμή ας αποφασίσουν να κυβερνήσουν σοβαρά, γιατί μας "πήρανε στην πλάκα" οι Τούρκοι με τα παραμύθια περί
"ηλεκτρονικής διακυβέρνησης" , της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας!", αναφέρεται σε ανακοίνωση από την Ελληνική Λύση.