Τεχνολογία - Επιστήμη

10 Δεκεμβρίου 2021 21:33 Τελευταία ενημέρωση : 10 Δεκεμβρίου 2021 21:38

Μετάλλαξη Όμικρον - ΗΠΑ: Εμβολιασμένοι οι περισσότεροι φορείς

Διάβασέ μου το...

Εντείνεται η ανησυχία ότι τα υπάρχοντα εμβόλια κατά της COVID-19 μπορεί να μην προστατεύουν επαρκώς απέναντι στη νέα παραλλαγή.

Μετάλλαξη Όμικρον - ΗΠΑ: Εμβολιασμένοι οι περισσότεροι φορείς
-

Τα περισσότερα από τα 43 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον που έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα στις ΗΠΑ, ήταν σε ανθρώπους πλήρως εμβολιασμένους και, μάλιστα, το 1/3 από αυτούς είχε κάνει και την τρίτη δόση, σύμφωνα με μια αναφορά των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC).

Σύμφωνα με τα CDC, από τους 43 ασθενείς με Όμικρον, οι 34 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι. 14 από αυτούς είχαν κάνει και την ενισχυτική δόση, όμως για τους 5 δεν είχαν περάσει ακόμη 14 ημέρες από τον εμβολιασμό τους, ώστε να είναι πλήρως προστατευμένοι.

ΗΠΑ - ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ - COVID-19

Μολονότι οι αριθμοί είναι πολύ μικροί, εντείνονται οι ανησυχίες ότι τα υπάρχοντα εμβόλια για την COVID-19 μπορεί να μην προστατεύουν πλήρως απέναντι στην πολύ μεταδοτική νέα παραλλαγή.

Η Όμικρον έχει εντοπιστεί σε 22 Πολιτείες μέχρι τώρα. Τα 25 κρούσματα αφορούν άτομα ηλικίας 18-39 ετών και τα 14 είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό. Έξι είχαν νοσήσει από την COVID-19 στο παρελθόν.

ΗΠΑ - ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ - COVID-19

Οι περισσότεροι ασθενείς εμφανίζουν ήπια συμπτώματα όπως βήχα, καταρροή και κόπωση. Ένας νοσηλεύτηκε για δύο ημέρες. Άλλα συμπτώματα, που δεν αναφέρθηκαν με ιδιαίτερη συχνότητα, είναι ναυτία ή εμετοί, λαχάνιασμα ή δυσκολία στην αναπνοή, διάρροια, ανοσμία και αγευσία. Σύμφωνα με τα CDC, είναι αναμενόμενο τα συμπτώματα να είναι ηπιότερα στους εμβολιασμένους και τους νοσήσαντες.

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία στην Γλυφάδα - Μητέρα δράστη: το θύμα βοηθούσε τον γιό μου (βίντεο)

Αεροδιακομιδή παιδιού από τη Γαύδο στο Ηράκλειο

Δολοφονία ταξιτζή στον Εύοσμο: Ισόβια στη μάνα - Η ποινή που επιβλήθηκε στην κόρη


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ