Τεχνολογία - Επιστήμη

28 Ιανουαρίου 2022 09:04 Τελευταία ενημέρωση : 28 Ιανουαρίου 2022 20:42

Φάλαινα στον Άλιμο - Μήλιου: λίγες ελπίδες να επιβιώσει το κήτος (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Τι εξηγεί η ειδικός για την κατάσταση του ζώου που έχει βγει στα ρηχά και γίνεται προσπάθεια για να προωθηθεί στα ανοιχτά.

Φάλαινα στον Άλιμο - Μήλιου: λίγες ελπίδες να επιβιώσει το κήτος (βίντεο)
-

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», η Αναστασία Μήλιου, Διευθύντρια Έρευνας του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», αναφορικά με την τραυματισμένη φάλαινα που έχει βγει στα ρηχά, στον Άλιμο, επεσήμανε πως «δεν υπάρχει υποδομή για την περίθαλψη τέτοιου ζώου. Προσπαθούμε επί χρόνια να φτιάξουμε ένα «νοσοκομείο» για τέτοια θαλάσσια θηλαστικά και ταλαιπωρούμαστε από την γραφειοκρατία. Μόνο επί τόπου περίθαλψη μπορεί να υπάρξει στην προκείμενη περίπτωση».

«Είναι ασυνήθιστο ο ζιφιός να βρεθεί στα ρηχά. Αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα και είναι λίγες οι ελπίδες για να μπορέσει να επανέλθει», επεσήμανε.

Όπως εξήγησε, «τα ζώα αυτά δεν χάνουν τον προσανατολισμό τους είτε είναι τραυματισμένα είτε άρρωστα. Για να είναι εκεί, σημαίνει πως έχει πρόβλημα».

Η κ. Μήλιου σημείωσε πως «ο ζιφιός είναι πολύ ευαίσθητο στην έντονη υποβρύχια ηχορύπανση. Συνήθως αποφεύγει πολύ έντονα την παρουσία του ανθρώπου, καθώς κρύβεται. Ακόμη και αν το δει κάποιος στα ανοιχτά, θα είναι για λίγα δευτερόλεπτα, καθώς σπεύδει να απομακρύνεται».


Ειδήσεις σήμερα:

“Ελπίδα” - Πατούλης: η Αυτοδιοίκηση είναι εξιλαστήριο θύμα της ανεπάρκειας άλλων μηχανισμών

Σταϊκούρας: Μειωμένος και σε 10 δόσεις ο ΕΝΦΙΑ

“Ενώπιος Ενωπίω” – Ελισάβετ Κωνσταντινίδου: Θα ήθελα να ήμουν η Ρένα Βλαχοπούλου

Gallery