Θεσσαλονίκη

27 Μαΐου 2019 15:17 Τελευταία ενημέρωση : 27 Μαΐου 2019 21:42

Εκλογές 2019 - Δήμος Θεσσαλονίκης: Ταχιάος και Ζέρβας στον δεύτερο γύρο

Διάβασέ μου το...

Ολονύχτιο θρίλερ στην Θεσσαλονίκη για την δεύτερη θέση, η οποία "παίχτηκε" μεταξύ τριών υποψήφιων. Τι δήλωσαν Ζέρβας και Νοτοπούλου.

Εκλογές 2019 - Δήμος Θεσσαλονίκης: Ταχιάος και Ζέρβας στον δεύτερο γύρο
-

Δεύτερος σε ποσοστό, μετά τον Νίκο Ταχιάο, αναδεικνύεται ο Κωνσταντίνος Ζέρβας σε ποσοστό 90,74% της ενσωμάτωσης. Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής, ο Νίκος Ταχιάος, με την παράταξη "Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα", είναι στην πρώτη θέση με ποσοστό 22,35% ενώ ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, επικεφαλής της παράταξης "Ναι στη Θεσσαλονίκη", συγκεντρώνει 14,83%.

Στην τρίτη θέση είναι ο Γιώργος Ορφανός ("Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον") με ποσοστό 14,55% και στην τέταρτη η Κατερίνα Νοτοπούλου ("Θεσσαλονίκη Μαζί") που έλαβε 13,52%. 

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας προηγείται μέχρι αυτή στιγμής με 320 ψήφους έναντι του Γιώργου Ορφανού, μια διαφορά η οποία απ΄ ότι φαίνεται δεν θα ανατραπεί. 

Οι παρατάξεις των Ζέρβα, Ορφανού και Νοτοπούλου εκλέγουν από 7 συμβούλους στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ η παράταξη του Νίκου Ταχιάου εκλεγεί 11. Συνολικά τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου στην Θεσσαλονίκη είναι 45.

Εμφανώς χαρούμενος ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας έκανε την πρώτη δήλωση για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών που τον φέρνει στη δεύτερη θέση.

Ο κ. Ζέρβας απηύθυνε κάλεσμα στους ψηφοφόρους να στηρίξουν την υποψηφιότητα του για μια νίκη την επόμενη Κυριακή. «Σας προσκαλώ να κάνουμε το επόμενο βήμα και να ενώσουμε δυνάμεις. Λιγότερα λόγια και πολλή δουλειά. Άλλωστε είμαστε άνθρωποι των πράξεων - Κάθε δέσμευσή μας θα υλοποιηθεί. Η πόλη δε γυρίζει πίσω. Πάμε όλοι μαζί μπροστά να κάνουμε την ερχόμενη Κυριακή, μία Ημέρα Νίκης. Και νίκη για την Θεσσαλονίκη είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ζέρβας.

Από την πλευρά της η Κατερίνα Νοτοπούλου σε δήλωσή της συνεχάρη όσους περνούν στο Β’ Γύρο των Δημοτικών Εκλογών, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «στον Δήμο Θεσσαλονίκης η παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί», που με τιμή εκπροσωπώ, η μόνη προοδευτική επιλογή, κατακτά μια από τις πρώτες θέσεις καταλήγοντας ισοδύναμα σε επτά έδρες στο νέο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ενισχύοντας σημαντικά τη δύναμή μας. Εμείς, μαζί, δώσαμε με όλες μας τις δυνάμεις τη μάχη για μια προοδευτική Θεσσαλονίκη».

VIDEO