Θεσσαλονίκη

21 Αυγούστου 2019 10:37

“Σαρώνουν” την Θεσσαλονίκη οι πεζές περιπολίες της Αστυνομίας (εικόνες)

Text to Speech

Στην μάχη της εμπέδωσης συναισθήματος ασφάλειας και των χιλιάδων ελέγχων έχουν μπει και οι περιπολίες αστυνομικών με ποδήλατα.

“Σαρώνουν” την Θεσσαλονίκη οι πεζές περιπολίες της Αστυνομίας (εικόνες)

Έλεγχο σε 13.693 άτομα έκαναν οι αστυνομικοί στο Τμήμα Περιπολιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης από τον Ιανουάριο του 2019 έως τις 16 Αυγούστου. 

Στο ίδιο χρονικό διάστημα τα στελέχη που συμμετέχουν στις πεζές περιπολίες και στις περιπολίες με ποδήλατα συνέλαβαν 692 άτομα και προσήγαγαν 511.

Οι συλλήψεις αφορούσαν σε περιπτώσεις ληστειών και κλοπών, παρεμπορίου, παραβάσεις των νόμων περί τελωνειακού κώδικα, αλλοδαπών, όπλων, εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλα αδικήματα. Παράλληλα βεβαιώθηκαν παραβάσεις και επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα κατά τη διάρκεια ελέγχων.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης δίνει έμφαση στις πεζές περιπολίες, αλλά και αυτές με ποδήλατα, με σκοπό την καλλιέργεια πνεύματος αμοιβαίας συνεργασίας με τους πολίτες, ασφάλειας και διευκόλυνσης της καθημερινότητάς τους.

ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Οι περιπολίες κινούνται κυρίως στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Καθημερινά δραστηριοποιούνται έως οκτώ πεζές περιπολίες και δύο περιπολίες με ποδήλατα, σε ωράριο που καλύπτει από τις 07:00 ώς τις 02:00, κατά περίπτωση.

Οι αστυνομικοί που υπηρετούν στο Τμήμα Περιπολιών:

  • επιλαμβάνονται άμεσα σε περιστατικά αστυνομικού ενδιαφέροντος,
  • περιπολούν με στόχο την πρόληψη της παραβατικότητας,
  • βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους πολίτες και τους επαγγελματίες που κινούνται και δραστηριοποιούνται στην περιοχή αρμοδιότητάς τους, ενώ ταυτόχρονα
  • ενημερώνουν και παρέχουν τις κατάλληλες οδηγίες και τις απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού όσο και ευρύτερου ενδιαφέροντος σε επισκέπτες και μόνιμους κατοίκους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO