Θεσσαλονίκη

23 Σεπτεμβρίου 2020 12:59 Τελευταία ενημέρωση : 23 Σεπτεμβρίου 2020 20:55

Μαθητική πορεία στη Θεσσαλονίκη (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Πορεία στο κέντρο της πόλης έκαναν οι καταληψίες μαθητές. Τα αιτήματά τους.

Μαθητική πορεία στη Θεσσαλονίκη (εικόνες)
-

Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν μαθητές σχολείων της πόλης, στα οποία πραγματοποιούνται καταλήψεις. Με κεντρικό σύνθημα «η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την παιδεία», οι μαθητές διαδήλωσαν ζητώντας αύξηση των δαπανών για την παιδεία, προσλήψεις εκπαιδευτικών για τη λειτουργία τμημάτων των 15 ατόμων, καθώς και μόνιμου προσωπικού για την καθαριότητα στα σχολεία, αλλά και κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου στην Πλατεία Δικαστηρίων και μέσω των Οδών Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Αριστοτέλους, Εγνατίας, Βενιζέλου κατέληξε στο ΥΜΑΘ, όπου αντιπροσωπεία των μαθητών επέδωσε στη διευθύντρια του γραφείου του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θόδωρου Καράογλου ψήφισμα με τα αιτήματα τους.

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και μέλη φοιτητικών συλλόγων της πόλης.

Μετά το τέλος της πορείας οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, για να συντονίσουν τις επόμενες δράσεις τους. Νωρίτερα μαθητές της Γ' Λυκείου σχολείων που τελούν υπό κατάληψη -εκπρόσωποι των εκλεγμένων την προηγούμενη σχολική χρονιά 15μελων συμβουλίων, καθώς φέτος δεν έχουν αναδειχθεί ακόμη τα νέα συμβούλια- μετέβησαν στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ενημέρωσαν τον περιφερειακό διευθυντή Αλέξανδρο Κόπτση για τα κοινά αιτήματα των καταλήψεων, όσο και για επιμέρους ζητήματα σχολικών μονάδων σε σχέση με την καταλληλότητα αιθουσών, ολιγομελή τμήματα κατεύθυνσης, περιπτώσεις ελλείψεων σε αντισηπτικά. Ο περιφερειακός διευθυντής κατέγραψε τα ζητήματα που μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις και κάλεσε τους μαθητές να ανοίξουν τα σχολεία και να εκλέξουν 15μελη συμβούλια, ώστε ο διάλογος να γίνει συντεταγμένα.

ΚΝΕ: Μην ψάχνετε πώς κινητοποιούνται οι μαθητές, ψάξτε το ΓΙΑΤΙ!

Σε ανακοίνωση της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας αναφέρεται «Η κυβέρνηση, αφού επέλεξε να επιτεθεί στο αυτονόητο δικαίωμα των μαθητών να έχουν ένα ασφαλές σχολείο, τώρα επιτίθεται και στο αυτονόητο δικαίωμά τους να το διεκδικήσουν! Εισαγγελείς, στελέχη του υπουργείου Παιδείας, ορισμένοι διευθυντές, και τοπικοί παράγοντες κυριολεκτικά έχουν πιάσει “στασίδι” έξω από τα σχολεία, προσπαθώντας είτε να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν τον δίκαιο αγώνα των μαθητών για μέτρα προστασίας της υγείας των ίδιων, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους, είτε να τον συκοφαντήσουν, ταυτίζοντάς τους με “αρνητές μάσκας”.

Το δικαίωμα των μαθητών για μόρφωση και υγεία δεν καταστέλλεται! Η φωνή τους κάτω από τη μάσκα και δυναμώνει και ακούγεται. Αύριο, στα μαθητικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα, θα δώσουν δυναμική απάντηση, ενώνοντας τη φωνή τους με τους νοσοκομειακούς γιατρούς, που απεργούν για την υπεράσπιση της υγείας του λαού, για την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, πριν είναι πολύ αργά...»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO