Θεσσαλονίκη

28 Οκτωβρίου 2021 12:44 Τελευταία ενημέρωση : 28 Οκτωβρίου 2021 13:51

28η Οκτωβρίου - Θεσσαλονίκη: εντυπωσιακή η στρατιωτική παρέλαση (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Για πρώτη φορά στα χρονικά, το ανακατασκευασμένο μαχητικό Supermarine Spitfire MJ755 της Ελλάδας πέταξε σε σχηματισμό με ένα σύγχρονο μαχητικό F-16.

28η Οκτωβρίου - Θεσσαλονίκη: εντυπωσιακή η στρατιωτική παρέλαση (εικόνες)
-

Εντυπωσίασε η στρατιωτική παρέλαση, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, που πραγματοποιήθηκε στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου της Θεσσαλονίκης, για την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ».

Την παρέλαση άνοιξε τμήμα του Ιερού Λόχου με την παραδοσιακή στολή, του πρώτου οργανωμένου στρατιωτικού τμήματος που ίδρυσε ο Αλέξανδρος Υψηλάντης.

Για πρώτη φορά στα χρονικά, το ανακατασκευασμένο μαχητικό Supermarine Spitfire MJ755 της Ελλάδας πέταξε σε σχηματισμό με ένα σύγχρονο μαχητικό F-16 της 335 Μοίρας "Τίγρης"- της παλαιότερης Μοίρας της Πολεμικής Ααεροπορίας που συγκροτήθηκε όταν η Ελλάδα ήταν υπό κατοχή από τους Γερμανούς τον Οκτώβριο του 1941 στο αεροδρόμιο Ακίρ της Παλαιστίνης. Τα δύο μαχητικά εκτέλεσαν κοινή διέλευση στις εισαγωγικές στιγμές της στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου 2021.

Μαχητικά Phantom, F-16 και Mirage 2000-5 μαζί με τα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας, σε άψογο σχηματισμό πέρασαν πάνω από τον χώρο της παρέλασης.

στρατιωτική παρέλαση, θεσσαλονίκη, 28η

Η γη σείστηκε από τον ουλαμό Leo2Hell, τα πιο σύγχρονα άρματα μάχης, με την Ελλάδα να είναι ένας από τους λίγους στρατούς στον κόσμο που τα διαθέτουν.

Παράλληλα, δύο αλεξιπτωτιστές πραγματοποίησαν ελεύθερη πτώση από ελικόπτερο Huey, ξεδιπλώνοντας στον αέρα μία μεγάλη ελληνική σημαία. Λίγο μετά την παρέδωσαν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Εθνική συγκίνηση προκάλεσε το μήνυμα του πιλότου της ομάδας “Ζευς” για την 28η ΟκτωβρίουΟ 37χρονος Επισμηναγός Χριστόδουλος Γιακουμής, με καταγωγή από το Πέραμα και πάνω από 1.700 ώρες πτήσεις τόνισε από τους αιθέρες: “Πέρασαν 81 χρόνια από τότε που η ελληνική ψυχή κοίταξε στα μάτια τον εχθρό και αντιστάθηκε, πάλεψε και τελικά νίκησε”. Το αεροσκάφος F-16 εκτέλεσε κατακόρυφους ακροβατικούς ελιγμούς πάνω από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αλλά και διελεύσεις με μεγάλη ταχύτητα πάνω από την πόλη.

Παρέλαση - Θεσσαλονίκη - 28η Οκτωβρίου - αεροπλάνα

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ειδήσεις σήμερα:

28η Οκτωβρίου - Αθήνα: παρέλαση με μέτρα και μάσκες (εικόνες)

28η Οκτωβρίου: τα μηνύματα των πολιτικών

28η Οκτωβρίου - Χίος: Η ελληνική σημαία σκέπασε το λιμάνι (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO