Θεσσαλονίκη

05 Δεκεμβρίου 2022 18:25 Τελευταία ενημέρωση : 05 Δεκεμβρίου 2022 21:29

Θεσσαλονίκη - 16χρονος: Σύγκρουση Ρομά με αστυνομικούς στο Ιπποκράτειο (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Εκτεταμένα επεισόδια έξω από τον νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο 16χρονος, που δέχτηκε πυροβολισμό στο κεφάλι, στην διάρκεια καταδίωξης.

Θεσσαλονίκη - 16χρονος: Σύγκρουση Ρομά με αστυνομικούς στο Ιπποκράτειο (εικόνες)
-

Ένταση προκλήθηκε για πολλές ώρες έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στο οποίο νοσηλεύεται ο 16χρονος που δέχτηκε πυροβολισμό στο κεφάλι και νσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Το συμβάν σημειώθηκε όταν Ρομά, βγήκαν από το Ιπποκράτειο και επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν έξω από αυτό.

Η ομάδα των ατόμων κινήθηκε προς τους αστυνομικούς και πέταξε πέτρες και άλλα αντικείμενα. Καρέκλες και σκαμπό από παρακείμενα καταστήματα εκσφενδονίστηκαν προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.

Υπενθυμίζουμε ότι ο αστυνομικός που πυροβόλήσε τον ανήλικο συνελήφθη νωρίτερα και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για τα περαιτέρω.

Θεσσαλονίκη - επεισόδια - Ρομά - ΜΑΤ

Πώς έγινε η αιματηρή καταδίωξη

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, ολα έγιναν λίγα λεπτά μετά τη 01.00 όταν το Κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχθηκε κλήση για οδηγό Ι.Χ. φορτηγού ο οποίος έβαλε καύσιμα σε πρατήριο βενζίνης της οδού Μοναστηρίου και έφυγε χωρίς να πληρώσει. Το όχημα εντοπίστηκε από αστυνομικούς, ωστόσο ο οδηγός δεν σταμάτησε και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Τότε ξεκίνησε καταδίωξη και στο ύψος της Συμμαχικής Οδού, σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 16χρονος επιχείρησε να εμβολίσει περιπολικό. Στη συνέχεια έπεσαν πυροβολισμοί και το φορτηγάκι εξετράπη της πορείας του και καρφώθηκε πάνω σε τοίχο.

Θεσσαλονίκη - επεισόδια - Ρομά - ΜΑΤ

Ο οδηγός του φορτηγού μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο. Σημειώνεται ότι, μέχρι στιγμής, δεν προκύπτει ότι ο 16χρονος οπλοφορούσε και ότι άνοιξε πυρ ενάντια στους αστυνομικούς, ενώ οι συνθήκες που έγινε το συμβάν ερευνώνται από την ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr , περίπου 40 Ρομά έχει συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο Γ του νοσοκομείου, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση ο 16χρονος.  Στην περίμετρο του νοσοκομείου βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις

Ταυτόχρονα, συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο Ιπποκράτειο πραγματοποιούν άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου. Έχουν αναρτήσει πανό που αναγράφει «οι ζωές των Ρομά έχουν σημασία».

Πηγή: thestival.gr


Μουντιάλ 2022: οι μεταδόσεις της Δευτέρας σε ΑΝΤ1 και ANT1+

Σέρρες: Φωτιά έκαψε σπίτι ολοσχερώς (βίντεο)

Την χτύπησε ταχύπλοο... όταν βούτηξε για να πιάσει τις σαγιονάρες της (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO