Καιρός

16 Ιουλίου 2019 17:20

Ο καιρός για τους αγρότες

Διάβασέ μου το...

Μέχρι πότε θα κρατήσουν τα έντονα φαινόμενα. Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί τους καλλιεργητές.

Ο καιρός για τους αγρότες
-

Η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, που δημιούργησε πολλά προβλήματα στους καλλιεργητές, φαίνεται ότι από την Τετάρτη σιγά-σιγά εκτονώνεται, ενώ το καλοκαίρι δειλά-δειλά αρχίζει να κάνει την εμφάνισή του.

Την Τετάρτη αναμένονται πυκνές νεφώσεις, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και σταδιακά στην Κρήτη, με εντονότερα φαινόμενα στο νότιο Ιόνιο, την Ήπειρο, την Στερεά, την Πελοπόννησο, την Θεσσαλία, τις Σποράδες και ίσως στην Εύβοια. Εξασθένηση των φαινομένων το πρωί προβλέπεται στα βορειοδυτικά και το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές. Η θερμοκρασία  θα κυμανθεί στα βόρεια από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 18 έως 31 βαθμούς και στα νησιά από 22 έως 30  βαθμούς Κελσίου, Θα πνέουν βοριάδες, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ.

Ο καιρός την Τετάρτη σε 20 αγροτικές περιοχές

 Καιρός για Αγρότες - κάρτα - 17/7/2019

Οδηγίες για αγρότες

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Καβάλας, τα αμπέλια βρίσκονται στο στάδιο ανάπτυξης της ράγας προς κλείσιμο των σταφυλιών και η πτήση της Ευδεμίδας  συνεχίζεται στο δίκτυο φερομονικών παγίδων. Ο αριθμός των συλλήψεων είναι χαμηλός και δεν φαίνεται να υπάρχει παρουσία ωοτοκιών. 

Το Περιφερειακό Κέντρο συνιστά στους παραγωγούς να ελέγχουν το αμπέλι τους και να προβούν σε επαναληπτικό ψεκασμό μόνο στην περίπτωση που έχουν προσβολές.  Για την ασφαλή διάγνωση και επιλογή του κατάλληλου σκευάσματος, να ακολουθούνται οι συμβουλές των τοπικών γεωπόνων.

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό:


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ