Καιρός

18 Ιουλίου 2019 17:35

Ο καιρός για τους αγρότες

Διάβασέ μου το...

Αν και ο ήλιος έχει εγκατασταθεί «μόνιμα» πλέον στις περισσότερες περιοχές, το καλοκαίρι θα συνεχιστεί «δροσερό» καλοκαίρι. Οδηγίες για τους καλλιεργητές.

Ο καιρός για τους αγρότες
-

Παρά το ότι επέστρεψε ο ήλιος, κάτι οι μεσημεριανές συννεφιές, κάτι η επιμονή των βοριάδων, δεν θα αφήσουν τον υδράργυρο να «σηκώσει κεφάλι» πάνω από την φυσιολογική για την εποχή θερμοκρασία, των 33-34 βαθμών Κελσίου, παρατείνοντας έτσι το «δροσερό» καλοκαίρι.

Την Παρασκευή αναμένεται γενικά αίθριος να είναι αρχικά ο ουρανός σε ολόκληρη την χώρα, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει, με τοπικές μπόρες, ενώ στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 18 έως 33 βαθμούς και στα νησιά από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Ο καιρός την Παρασκευή σε 20 αγροτικές περιοχές

Καιρός για Αγρότες - κάρτα - 19/7/2019

Οδηγίες για αγρότες

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Ηρακλείου, την περίοδο αυτή η σέζια της μηλιάς ωοτοκεί στον κορμό και στους βραχίονές της (κυρίως σε σχισμές και έλκη).  Υπενθυμίζεται ότι το έντομο αποτελεί σοβαρό ξυλοφάγο εχθρό της μηλιάς στην Κρήτη.  

Το Περιφερειακό Κέντρο συνιστά να εφαρμόζεται κατά διαστήματα κατευθυνόμενος ψεκασμός στον κορμό και τους βραχίονες με καλή διαβροχή.  Για την ασφαλή διάγνωση και επιλογή του κατάλληλου σκευάσματος, να ακολουθούνται οι συμβουλές των τοπικών γεωπόνων.

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό:


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ