Καιρός

14 Σεπτεμβρίου 2019 07:04

Καιρός: ηλιοφάνεια με θυελλώδεις ανέμους το Σάββατο

Διάβασέ μου το...

Που θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Πότε και που θα φτάσουν τα 9 μποφόρ οι βοριάδες. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται το Σάββατο, με εξαίρεση την βόρεια Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως: στα δυτικά 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Μικρή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια και ανατολικά, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 19 και 29 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά έως 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, η ελάχιστη τιμή της θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά 8-9, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 20 και 29 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στην Κρήτη θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα βόρεια μέχρι το απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν βοριάδες, 7 με 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα Δωδεκάνησα το πρωί θα υπάρχουν λίγες τοπικές νεφώσεις. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 7 με 8 μποφόρ, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια έως 24-26 βαθμούς Κελσίου).

Ο καιρός την Κυριακή

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Κυριακή. Πρόσκαιρες νεφώσεις αναμένονται στα βορειανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί: στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ