Καιρός

15 Σεπτεμβρίου 2019 07:03

Καιρός: θυελλώδεις βοριάδες και την Κυριακή

Διάβασέ μου το...

Πότε και που θα φτάσουν τα 8 μποφόρ οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Κυριακή. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 4 με 6 μποφόρ στα δυτικά και 5 με 7 μποφόρ στα ανατολικά, ενώ στο Αιγαίο τοπικά θα φτάσουν τα 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 16 και 31 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια 8-9, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 21 και 32 βαθμών Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικά αυξημένες νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη. Θα πνέουν βοριάδες, 6 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 26 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 6 με 7 μποφόρ, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στα Δωδεκάνησα έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Δευτέρα

Γενικά αίθριος θα είναι και την Δευτέρα ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση: στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ