Καιρός

19 Σεπτεμβρίου 2019 17:21

Ο καιρός για τους αγρότες

Διάβασέ μου το...

Έρχονται μπόρες, ενισχυμένο μελτέμι και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Οδηγίες για τους καλλιεργητές. Αναλυτική πρόγνωση από τον Τάσο Αρνιακό.

Ο καιρός για τους αγρότες
-



Με σύντομες βροχές και μπόρες, ενισχυμένο μελτέμι και αισθητή ψύχρα κάνει την Παρασκευή το Φθινόπωρο, πιο αισθητή την παρουσία του, εξορθολογίζοντας πλέον, τον καιρό με το… ημερολόγιο.
 

Πιο αναλυτικά για την Παρασκευή, στο Ιόνιο, τα Ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο, περιμένουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στην Μακεδονία, κυρίως στην Κεντρική, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά και αργότερα στην Ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακά όμως τα φαινόμενα θα περιοριστούν νοτιότερα και θα εξασθενίσουν. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 14  έως 27  βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 15  έως 28 και στα νησιά από 18 έως 28  βαθμούς Κελσίου. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Ο καιρός την Παρασκευή σε 20 αγροτικές περιοχές

Καιρός για Αγρότες - κάρτα - 20/9/2019

Οδηγίες για αγρότες

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου, διαπιστώθηκε tuta absoluta. Οι συλλήψεις των ακμαίων του εντόμου στο δίκτυο φερομονικών παγίδων συνεχίζονται και εμφανίζονται ανησυχητικά υψηλοί πληθυσμοί του εντόμου στις όψιμες και πρώιμες καλλιέργειες τομάτας. Το Περιφερειακό Κέντρο συνιστά να γίνουν επεμβάσεις με κατάλληλα εγκεκριμένα για την καλλιέργεια φυτοπροστατευτικά προϊόντα. Σε κάθε περίπτωση, για τις απαραίτητες καλλιεργητικές πρακτικές, την ασφαλή διάγνωση και για την επιλογή του κατάλληλου σκευάσματος, να ακολουθούνται οι συμβουλές των τοπικών Γεωπόνων.»

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό:


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ