Καιρός

20 Σεπτεμβρίου 2019 17:38

Ο καιρός για τους αγρότες

Διάβασέ μου το...

Βελτιωμένος ο καιρός σε αρκετές περιοχές της χώρας. Που αναμένονται βροχές. Οδηγίες για τους αγρότες.

Ο καιρός για τους αγρότες
-

Η πρώτη ουσιαστικά κρούση του Φθινοπώρου βρίσκεται σε εξέλιξη, με συννεφιές, βροχές και μπόρες, οδεύει όλο και νοτιότερα με εξασθενημένα φαινόμενα και μόνο το δυνατό μελτέμι και η σχετική ψύχρα το βράδυ, θα παραμείνει το Σαββατοκύριακο. 

Πιο αναλυτικά για το Σάββατο, περιμένουμε βελτιωμένο καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με λίγες σύντομες ασθενείς τοπικές βροχές το πρωί σε Θεσσαλία, κεντρική Στερεά, νοτιοδυτική Πελοπόννησο και Κρήτη, με βελτίωση του καιρού αργότερα.    

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 11 έως 24  βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 12 έως 29 και νοτιότερα από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7, τοπικά 8 μποφόρ. 

Ο καιρός το Σάββατο σε 20 αγροτικές περιοχές

Καιρός για Αγρότες - κάρτα - 20/9/2019

 Οδηγίες για αγρότες 

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου, διαπιστώθηκε αλευρώδης σε θερμοκηπιακές αλλιέργειες τομάτας. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν ευνοούν τη ανάπτυξη του εντόμου. Το Περιφερειακό Κέντρο συνιστά για τους βιοκαλλιεργητές συνιστά την τοποθέτηση της παρασιτικής σφήκας του Αλευρώδη των θερμοκηπίων. Για τους παραγωγούς συμβατικής γεωργίας συστήνονται κατάλληλα εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα.  Παράλληλα, για την καλύτερη καταπολέμηση του Αλευρώδη οι ψεκασμοί να γίνονται πολύ πρωί ή μετά την δύση του ηλίου διότι ο μεγαλύτερος πληθυσμός του εντόμου αυτές τις ώρες είναι συγκεντρωμένος στην κάτω επιφάνεια των φύλλων. Σε κάθε περίπτωση, για τις απαραίτητες καλλιεργητικές πρακτικές, την ασφαλή διάγνωση και για την επιλογή του κατάλληλου σκευάσματος, να ακολουθούνται οι συμβουλές των τοπικών Γεωπόνων. 

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό:


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ