Καιρός

14 Οκτωβρίου 2019 06:04

Καιρός: ήλιος και ζέστη την Δευτέρα

Διάβασέ μου το...

Πού θα είναι περιορισμένη η ορατότητα. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Καιρός: ήλιος και ζέστη την Δευτέρα
-

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Δευτέρα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στο Αιγαίο 4 με 5 μποφόρ, τις πρωινές ώρες τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα δείξει από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 15 και 27 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα ή θα αναπτυχθούν ομίχλες, τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 2 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα φυσούν βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Θρακικό Πέλαγος, τοπικά έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, οπότε στα βόρεια θα αναπτυχθούν ομίχλες. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3-4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα - πιθανώς στη Θεσσαλία να αναπτυχθούν και ομίχλες- τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 5 και πρόσκαιρα το πρωί 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 15 και 29 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, τοπικά το πρωί μέχρι 6 μποφόρ στις Κυκλάδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 28 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, τοπικά έως 6 μποφόρ τις πρωινές ώρες στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τρίτη

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και την Τρίτη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται, τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα δυτικά και στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς σε ένταση. Στα πελάγη θα φυσούν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ