Καιρός

22 Οκτωβρίου 2019 06:06

Καιρός: ήλιος, λίγες μπόρες και μελτέμι την Τρίτη

Διάβασέ μου το...

Που και πότε αναμένονται βροχοπτώσεις. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι βοριάδες. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

 

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και την Τρίτη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες αναμένονται στα ηπειρωτικά, τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές περιορισμένη θα είναι η ορατότητα ή θα αναπτυχθούν ομίχλες τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, ασθενείς σε ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 14 και 25 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές ομίχλες ή τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί στην Μακεδονία. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, ασθενείς σε ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα η ελάχιστη τιμή).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 13 και 28 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις στην Κρήτη. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία στις Κυκλάδες έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία στα βόρεια τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται την Τετάρτη και μόνο στο νότιο Αιγαίο θα υπάρχουν κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Προβλέπεται να σημειωθούν τοπικές βροχές στην Κρήτη και πιθανόν στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ