Καιρός

11 Νοεμβρίου 2019 06:05

Καιρός: πρόσκαιρες βροχές την Δευτέρα

Διάβασέ μου το...

Πού θα είναι περιορισμένη η ορατότητα και που αναμένονται ομίχλες. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Την Δευτέρα, στο ανατολικό Αιγαίο θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές, με βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές της επικράτειας αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες αναμένονται τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, με ένταση στο ανατολικό Αιγαίο έως 5 μποφόρ και από το βράδυ στο Ιόνιο εντάσεως 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 2 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς με ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, με ένταση 2-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 10 και 19 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες, κυρίως στα ανατολικά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 2 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η μέγιστη τιμή της θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά κατά τόπους πυκνότερες. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ, από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη τιμή της θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Τις πρωινές και βραδινές ώρες, η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 2 με 4 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 09 και 23 βαθμών Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 2 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 3-4 μποφόρ και στα δυτικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πιθανώς με μεμονωμένες καταιγίδες, με βαθμιαία βελτίωση. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός την Τρίτη

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, με βροχές στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά (εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) και τις βραδινές ώρες στις δυτικές Κυκλάδες και στην δυτική Κρήτη. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο, όπου πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές και από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη αναμένονται τις πρωινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, στα ανατολικά με ένταση 4 με 6, μποφόρ στα δυτικά 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ