Καιρός

14 Νοεμβρίου 2019 06:02

Η “Βικτώρια” συνεχίζεται με βροχές και καταιγίδες

Διάβασέ μου το...

Που και πότε αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα καθώς περιορίζεται σταδιακά το κύμα κακοκαιρίας. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και στην Θράκη αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στην Θράκη, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, το πρωί στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητών διευθύνσεων άνεμοι, με ένταση 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 15 και 19 βαθμών Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες στη Θράκη. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας αναμένονται τοπικές βροχές, που το βράδυ στη δυτική Μακεδονία θα σταματήσουν. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η μέγιστη τιμή της θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης, με πιθανότητα παροδικών βροχών, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 15 και 20 βαθμών Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης, με παροδικές βροχές και νωρίς το πρωί στα ανατολικά με μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους έντονα, από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, το πρωί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός την Παρασκευή

Για τα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο πιθανώς με μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και μόνο στην ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη και στην ανατολική νησιωτική χώρα θα σημειωθούν τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες, βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στα κεντρικά και βόρεια θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, στο Ιόνιο βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα ανατολικά ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ