Καιρός

15 Νοεμβρίου 2019 06:04

Καιρός: λιγότερες τοπικές βροχές και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή

Διάβασέ μου το...

Που θα είναι ισχυρότερες οι βροχοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Τοπικές βροχές προβλέπονται την Παρασκευή για τα δυτικά της χώρας, ενώ στα ανατολικά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές. Περιορισμένη ορατότητα ή κατά τόπους ομίχλη αναμένονται τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στα νότια από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα, στο βόρειο Ιόνιο η ένταση τους τοπικά θα φτάσει τα 5 με 6 μποφόρ.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητών διευθύνσεων άνεμοι, με ένταση 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 12 και 21 βαθμών Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά, με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Περιορισμένη ορατότητα ή κατά τόπους ομίχλη αναμένεται τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 2 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η μέγιστη τιμή της θα είναι 5-6 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανόν με μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στο βόρειο Ιόνιο από το απόγευμα 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις. Περιορισμένη ορατότητα ή κατά τόπους ομίχλη αναμένεται τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 08 και 23 βαθμών Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα οι μέγιστες θερμοκρασίες μέσα στην ημέρα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες με μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, σταδιακά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Στα δυτικά αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές, με ασθενείς βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως, θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές στα ηπειρωτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένεται τις πρωινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί στα δυτικά, 4 με 6 μποφόρ, από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Κυριακή

Στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές από τα δυτικά και από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο με σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα, στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς το βράδυ μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί στα δυτικά, με ένταση 5-6 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές, θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, ως προς τις ελάχιστες τιμές της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ