Καιρός

12 Δεκεμβρίου 2019 17:35

Ο καιρός για τους αγρότες

Διάβασέ μου το...

Πρόσκαιρη βελτίωση πριν από την νέα, σύντομη αυτήν την φορά, κακοκαιρία. Οδηγίες για τους καλλιεργητές.

Ο καιρός για τους αγρότες
-

Σύντομη βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός, κυρίως στις στεριές, διατηρώντας λιγοστές βροχές και μπόρες στις θάλασσες και στα πελάγη, πριν καταφθάσει μια κακοκαιρία-εξπρές το Σάββατο!

Την Παρασκευή αναμένονται νεφώσεις με βροχές στα δυτικά και χιόνια στα βουνά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, καθώς και σποραδικές καταιγίδες στις παράκτιες περιοχές, οι οποίες την νύχτα θα ενισχυθούν. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που πρόσκαιρα θα πυκνώσουν, με τοπικές βροχές στη Θράκη, καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -2 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από -1 βαθμό έως 17 βαθμούς και νοτιότερα από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3-5 μποφόρ, στα δυτικά και νότια πελάγη 6 μποφόρ, με ενίσχυση από το απόγευμα στα 7 μποφόρ, στο Ιόνιο 8 μποφόρ.

Ο καιρός την Παρασκευή σε 20 αγροτικές περιοχές

Καιρός για Αγρότες - κάρτα - 13/12/2019

Οδηγίες για αγρότες

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης, και όσον αφορά στην Ψύλλα Αχλαδιάς. Λόγω των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών τα ενήλικα άτομα παραμένουν δραστήρια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

  • • Μόνο σε οπωρώνες που παρουσίασαν σημαντική προσβολή συνιστάται ψεκασμός με συνθετικές πυρεθρίνες σε μια ηλιόλουστη μέρα. Ο ψεκασμός αυτός στρέφεται κατά των ενηλίκων και αποσκοπεί στη δραστική μείωση του πληθυσμού που θα διαχειμάσει.
  • • Εάν η προσβολή δεν ήταν σημαντική ή αν παρατηρούνται ικανοποιητικοί πληθυσμοί αρπακτικών και παρασίτων, ο ψεκασμός αυτός συνιστάται να παραλειφθεί.

Σε κάθε περίπτωση, για την ασφαλή διάγνωση, τον προγραμματισμό και την επιλογή του κατάλληλου σκευάσματος με το οποίο θα γίνεται η επέμβαση, να ακολουθούνται πάντα οι συμβουλές των τοπικών γεωπόνων.

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό:


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ