Καιρός

16 Δεκεμβρίου 2019 06:04

Καιρός: Ήλιος και υψηλές θερμοκρασίες τη Δευτέρα

Διάβασέ μου το...

Ανεβαίνει η θερμοκρασία λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Αναλυτική πρόβλεψη για όλες τις περιοχές.

-

Γενικά αίθριος καιρός θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα, με λίγες τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες και στα δυτικά θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν σταδιακά νότιοι άνεμοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις τις πρωινές και βραδινές ώρες, οπότε η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις τις πρωινές και βραδινές ώρες, οπότε η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και το βράδυ πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και κυρίως τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νοτιοδυτικοί, στα ανατολικά 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Τοπικές ομίχλες θα σχηματιστούν, κυρίως στα ηπειρωτικά, τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νότιοι, στο Ιόνιο τοπικά 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και κυρίως τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι το μεσημέρι από τα δυτικά σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα βόρεια τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια  θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Τρίτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Τοπικές ομίχλες θα σχηματιστούν κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα νοτιοανατολικά θα είναι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα ως προς τις μέγιστες τιμές.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ