Καιρός

23 Ιανουαρίου 2020 06:07

Καιρός: ενισχυμένοι άνεμοι και παγετός την Πέμπτη

Διάβασέ μου το...

Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα δυτικά, τοπικά 6 μποφόρ στο Ιόνιο. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, έως 7 μποφόρ, πιθανώς στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα εκδηλωθούν στα ανατολικά και βόρεια από το μεσημέρι. Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 4-5 μποφόρ, που γρήγορα θα γίνουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 6 με 7 μποφόρ, στον Θερμαϊκό πιθανώς 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Ο υδράργυρος θα κινηθεί τον 1 βαθμό έως τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην κεντρική Μακεδονία μετά το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ, στην κεντρική Μακεδονία πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ -03 και 10 βαθμών Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το βράδυ σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από -1 βαθμό έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά από το μεσημέρι. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4-6 μποφόρ, βαθμιαία βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5-7 μποφόρ και στα ανατολικά πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από -01 έως τους 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, από το μεσημέρι βόρειοι-βορειοανατολικοί, ενισχυόμενοι βαθμιαία σε 6 με 7 μποφόρ, πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 6 με 7 μποφόρ, πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Στα νότια θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Παρασκευή

Στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στη Χαλκιδική, στην ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα δυτικά, 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά, τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ