Καιρός

25 Ιανουαρίου 2020 07:05

Καιρός: ασθενείς βροχές και νοτιάδες το Σάββατο

Διάβασέ μου το...

Που προβλέπεται να εκδηλωθούν βροχοπτώσεις. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

 

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το Σάββατο, με ασθενείς βροχές στα δυτικά. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα, τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις το απόγευμα. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Θα πνέουν μεταβλητών διευθύνσεων άνεμοι, 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι, στα δυτικά θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Θα πνέουν άνεμοι αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις, 3-4 μποφόρ, ενώ βαθμιαία θα γίνουν νότιοι, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ -01 βαθμού και 14 βαθμών Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Θα πνέουν αρχικά βόρειοι άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία νότιοι-νοτιοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν αρχικά βόρειοι άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα βόρεια και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα θα γίνουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή προβλέπονται στα δυτικά νεφώσεις, με τοπικές βροχές, από το απόγευμα κυρίως στα βορειοδυτικά και με καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, από το απόγευμα στα κεντρικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από το βράδυ στα βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στα δυτικά, 5 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, το βράδυ στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ