Καιρός

26 Φεβρουαρίου 2020 06:04

Καιρός: βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι την Τετάρτη

Διάβασέ μου το...

Που θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Από ποιες διευθύνσεις θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Τοπικές βροχές προβλέπονται για την Τετάρτη στα δυτικά, κυρίως στα βορειοδυτικά, όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στα πελάγη 5 με 6 μποφόρ, το μεσημέρι στο βόρειο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Για την Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 5-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πυκνότερες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν μεταβλητών διευθύνσεων άνεμοι, ασθενείς σε ένταση, που από το μεσημέρι θα γίνουν νοτιάδες, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από τους 06 έως τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία στη δυτική Μακεδονία θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, που σταδιακά θα γίνουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, από το μεσημέρι στο Θρακικό Πέλαγος 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από τον 01 βαθμό έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη τιμή της θα είναι, κατά τόπους, 2-3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές, κυρίως στα βορειοδυτικά, όπου από το απόγευμα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν, από τις βραδινές ώρες, στα ορεινά της Ηπείρου. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα, στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, οι οποίοι από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 03 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πυκνότερες. Θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ, τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 4-6 μποφόρ, βαθμιαία στις Κυκλάδες 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις στα βόρεια και βαθμιαία και στα Δωδεκάνησα. Θα πνέουν νοτιάδες, 4 με 6 μποφόρ, από το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Πέμπτη

Στα δυτικά, στα βόρεια, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα για την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Από το απόγευμα βαθμιαία τα φαινόμενα στα δυτικά θα σταματήσουν, τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί στα δυτικά, 5 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ, στρεφόμενοι γρήγορα σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση, ενώ από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και βόρεια, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ