Καιρός

23 Μαΐου 2020 07:06

Καιρός: τοπικές βροχές και ισχυροί βοριάδες το Σαββατοκύριακο

Διάβασέ μου το...

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, ωστόσο την νύχτα και το πρωί θα έχει ψύχρα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Γενικά αίθριος θα είναι καιρός. Τοπικές βροχές στα βορειοανατολικά τις πρωινές και στην Πελοπόννησο τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 με 7 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και το μεσημέρι πρόσκαιρα στα ανατολικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα είναι γενικά αίθριος, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά, όπου τις μεσημβρινές ώρες υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι από αργά το απόγευμα σε νότιους με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά κυρίως της Πελοποννήσου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά κυρίως της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.  

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος και μόνο στα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στα νότια 6 με 7 και από το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ. Μικρή εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για 24/05/2020

Την Κυριακή γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα. Από το μεσημέρι στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι από το απόγευμα στη Μακεδονία και από το βράδυ στη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 5 με 7 και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στα ηπειρωτικά.

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ