Καιρός

24 Μαΐου 2020 07:04

Καιρός: τοπικές μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Κυριακή

Διάβασέ μου το...

Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πόσο ψηλά θα φτάσει ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Καιρός: τοπικές μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Κυριακή
-

Για την Κυριακή, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι, στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα νοτιοανατολικά, 5 με 7 μποφόρ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φυσούν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, ως προς τις μέγιστες τιμές, κυρίως στα ηπειρωτικά. 

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς άνεμοι, από το μεσημέρι και μετά νοτιάδες, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι, βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και από τις απογευματινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στη Θράκη αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι, βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 3-4 μποφόρ. Από το μεσημέρι, οι άνεμοι στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, η ελάχιστη τιμή της θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Το πρωί οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 5-6 μποφόρ, που από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στα βόρεια, θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, που από το απόγευμα θα γίνουν μεταβλητοί ασθενείς. Στα κεντρικά και νότια θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ. 

Ο καιρός την Δευτέρα

Αρχικά στην Μακεδονία και στην Θράκη, βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο βόρειο Αιγαίο, αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.?

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ