Καιρός

28 Μαΐου 2020 06:01

Καιρός: βροχές, καταιγίδες και κρύο την Πέμπτη

Διάβασέ μου το...

Που θα είναι εντονότερα τα φαινόμενα. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πόσο χαμηλά θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για την Πέμπτη,  αναμένονται τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο και, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα παρά την μικρή άνοδο που θα σημειώσει ως προς τις μέγιστες τιμές της. 

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Μακεδονία και στη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές, που τις μεσημβρινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα). 

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αρχικά λίγες νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 4-6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, η ελάχιστη τιμή της θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες. α πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, που μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, που το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Στα ηπειρωτικά αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, δε τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα κεντρικά και βόρεια, σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με μικρής διάρκειας βροχές, τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου και του βορειοανατολικού Αιγαίου, το απόγευμα και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ