Καιρός

06 Ιουνίου 2020 07:04

Ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Διάβασέ μου το...

Που θα εκδηλωθούν ισχυρές λασποβροχές και καταιγίδες. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για το Σάββατο προβλέπεται πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη δυτική Ελλάδα και πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, από αργά το απόγευμα όμως θα εξασθενήσουν. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα περιοριστούν στα ανατολικά και στα νότια. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη, με σταδιακή εξασθένηση από τα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, στα κεντρικά και τα βόρεια.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ, που από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται από αργά το βράδυ. Θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 

Στην δυτική και κεντρική Μακεδονία θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές από το βράδυ. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 και στα θαλάσσια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική και κεντρική Μακεδονία, έως 21 βαθμούς Κελσίου). 

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα βαθμιαία από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Αρχικά θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ, στρεφόμενοι γρήγορα σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, 4 με 6 μποφόρ. Περαιτέρω εξασθένηση αναμένεται από το βράδυ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα). 

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ και στα νότια έως 8 μποφόρ, στρεφόμενοι από αργά το απόγευμα σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια η μέγιστη τιμή θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη). 

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι, 6 με 8 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικών διευθύνσεων, 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, αναμένονται αραιές νεφώσεις στα βόρεια, που το βράδυ θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα νότια, θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις, όμως από τις μεσημβρινές ώρες ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι, 5 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός την Κυριακή

Στα ηπειρωτικά και στο βόρειο Αιγαίο αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις, με τοπικούς όμβρους, κυρίως στα βόρεια, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση θα επέλθει από αργά το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Στο ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ο καιρός την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. 

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, στα νότια πελάγη τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.?

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ