Καιρός

29 Ιουνίου 2020 06:04

Καιρός: ζέστη και μελτέμι την Δευτέρα

Διάβασέ μου το...

Πότε και που αναμένεται να πέσουν τοπικές μπόρες. Πόσο ψηλά θα φθάσει ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Αίθριος καιρός προβλέπεται για όλη την Δευτέρα. Μόνο στα ορεινά, κυρίως της δυτικής χώρας, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι βόρειοι άνεμοι θα φτάσουν στο Αιγαίο τοπικά τα 6 μποφόρ. Προβλέπεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, κυρίως στα ηπειρωτικά. 

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 5-6 μποφόρ, με εξασθένηση το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 μποφόρ. Πρόσκαιρα, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα είναι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία δυτικοί-βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 35-36 βαθμούς Κελσίου. 

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, από το μεσημέρι στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 34-35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, έως 31-32 βαθμούς).  

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 5-6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 19 έως 35-36 βαθμούς Κελσίου. 

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ, τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός την Τρίτη

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός την Τρίτη, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ