Καιρός

10 Ιουλίου 2020 07:05

Καιρός: ζέστη και ισχυροί άνεμοι την Παρασκευή

Διάβασέ μου το...

Σε ποιες περιοχές θα ανέβει η θερμοκρασία. Πού θα..φτάσουν τα μποφόρ στο Αιγαίο. Αναλυτική πρόγνωση του καιρού.

-

Γενικά αίθριος θα είναι την Παρασκευή ο καιρός, με βόρειους ανέμους στο Αιγαίο τοπικά έως 8 μποφόρ και θερμοκρασία που θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική ο καιρός αναμένεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια και τα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 3 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότια νοτιοανατολικά έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη αναμένεται αίθριος ουρανός, με πρόσκαιρες, ωστόσο, νεφώσεις στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα, στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη αναμένεται 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Ηπείρου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο βαθμιαία βορειοδυτικά με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου, με την Ήπειρο να παρουσιάζει ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται αίθριος ουρανός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, στα ανατολικά τοπικά 7 και κατά τη διάρκεια της ημέρας έως 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, ενώ θα αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, στη νότια Κρήτη θα είναι 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Το Σάββατο αναμένεται αίθριος ουρανός και μόνο τις απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις ενώ στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 και στο Αιγαίο, κατά τη διάρκεια της ημέρας, έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ