Καιρός

11 Ιουλίου 2020 07:04

Καιρός: ζέστη και τοπικές καταιγίδες το Σάββατο

Διάβασέ μου το...

Που και πότε αναμένονται οι βροχοπτώσεις. Πόσο ισχυρό θα είναι το μελτέμι. Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το Σάββατο, με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο, κατά τη διάρκεια της ημέρας, και τοπικά θα φτάσουν τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά.

Στην Αττική ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια και τα ανατολικά η μέγιστη θα είναι με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν nοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. H θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένεται να επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με κατά τόπους πρόσκαιρες νεφώσεις στη δυτική Μακεδονία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, ενώ στα ορεινά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά, τις πρωινές ώρες, πρόσκαιρα οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στην Ήπειρο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί εντάσεως 3 με 4 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 35  βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται να είναι αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στις Σποράδες και την Εύβοια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά, κατά τη διάρκεια της ημέρας, τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη θα επικρατήσει αίθριος ουρανός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη, ενώ οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη νότια Κρήτη, 2-3 βαθμούς υψηλότερα). 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός, με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις 6 τοπικά 7 μποφόρ και την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες να αναπτύσσονται τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ενώ είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο και από το απόγευμα στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ