Καιρός

13 Ιουλίου 2020 17:31

Ο καιρός για τους αγρότες

Διάβασέ μου το...

Τοπικές βροχές και μπόρες σε αρκετές περιοχές την Τρίτη. Αναλυτικές οδηγίες για τους καλλιεργητές.

Ο καιρός για τους αγρότες
-

Στην Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην δυτική και στην κεντρική Μακεδονία αναμένονται, την Τρίτη, ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με τοπικούς όμβρους στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα δυτικά, τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα ανατολικά, 4 με 6 μποφόρ, τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν άνεμοι αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε βορειοδυτικούς, με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Ο καιρός την Τρίτη σε 20 αγροτικές περιοχές

Καιρός για Αγρότες - κάρτα - 14/7/2020

Οδηγίες για τους αγρότες

Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Ηρακλείου, ενημερώνει ότι διαπιστώθηκε καρπόκαψα στις καλλιέργειες Μηλιάς-Αχλαδιάς-Καρυδιάς.

Ημιορεινές – ορεινές περιοχές 

Γενικές πληροφορίες – Διαπιστώσεις: 

  • Στις ζώνες καλλιέργειας των μηλοειδών (μεσοπρώιμη και όψιμη) η 1η πτήση ολοκληρώθηκε μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου.
  • Προς το τέλος της περασμένης εβδομάδας ξεκίνησε η 2η πτήση στη μεσοπρώιμη ζώνη και την τρέχουσα εβδομάδα στην όψιμη.

Ο ψεκασμός να είναι επιμελημένος στους καρπούς. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να ακολουθούνται οι συμβουλές των τοπικών γεωπόνων.

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό:


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ