Καιρός

16 Ιουλίου 2020 07:04

Καιρός: Νεφώσεις και τοπικές βροχές την Πέμπτη

Διάβασέ μου το...

Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Καιρός: Νεφώσεις και τοπικές βροχές την Πέμπτη
-

Την Πέμπτη στα νησιά του Ιονίου, τα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με βελτίωση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. 

Στην Αττική, ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος, με τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες να αναπτύσσονται τοπικές νεφώσεις ενώ υπάρχει πιθανότητα όμβρου στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες, με βελτίωση κατά τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται, αρχικά, λίγες νεφώσεις που γρήγορα όμως θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες, με σταδιακή βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από ανατολικές βορειοανατολικές, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται ασθενείς νεφώσεις και τοπικοί όμβροι όπως επίσης και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Βελτίωση ωστόσο αναμένεται να επικρατήσει από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ ενώ από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς κελσίου και στα Ηπειρωτικά τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο ουρανός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις που θα αναπτυχθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες ενώ στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα κεντρικά με νότια τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.  

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει αίθριο καθ` όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 ενώ στην Κρήτη και τις ανατολικές Κυκλάδες θα φτάσει τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς κελσίου ενώ στη νότια Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ηλιοφάνεια και ζέστη θα επικρατήσει καθ` όλη τη διάρκεια της ημέρας ενώ ασθενείς νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνιση τους παροδικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στα Δωδεκάνησα έως 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 

Την Παρασκευή 17/7/2020 ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους και μικρής διάρκειας καταιγίδες στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, καθώς και στα ορεινά των υπολοίπων ηπειρωτικών περιοχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ