Καιρός

08 Αυγούστου 2020 07:05

Καιρός: συνεχίζονται οι βροχές και οι καταιγίδες το Σάββατο

Διάβασέ μου το...

Πού θα «χτυπήσει» σήμερα η κακοκαιρία. Πότε θα υποχωρήσουν τα φαινόμενα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού...

-

Το Σάββατο αναμένεται επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους κυρίως στα βόρεια. Τοπικοί όμβροι ωστόσο θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου, τη Θράκη και τα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις  παροδικά αυξημένες  ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένεται να εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη σχετικά αίθριος θα είναι ο καιρός με έντονη συννεφιά που αναμένεται να αναπτυχθεί από τις πρώτες πρωινές ώρες  έως το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και το βράδυ στο Θερμαϊκό τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη αναμένεται να αναπτυχθούν παροδικά αυξημένες με σποραδικούς όμβρους. Στη Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη δυτική τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στην κεντρική τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι προς ισχυροί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 30 βαθμούς  κελσίου στη Μακεδονία ενώ στη Θράκη από 19 έσω 32 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα ηπειρωτικά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς και στη δυτική Πελοπόννησο έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά διαστήματα ισχυρά, κυρίως στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, και το βράδυ στις Σποράδες, τοπικά, 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, που το μεσημέρι στην Κρήτη τοπικά θα αυξηθούν και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς και τοπικά στην Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου, με τον υδράργυρο στα βόρεια να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερος.

Ο καιρός την Κυριακή

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τις πρωινές ώρες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, από το μεσημέρι όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος θα είναι ο καιρός, με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στην Πελοπόννησο και την Κρήτη και όμβρους στα ορεινά των υπόλοιπων ηπειρωτικών περιοχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά ηπειρωτικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ