Καιρός

10 Αυγούστου 2020 07:04

Καιρός: Στη μισή χώρα βροχές, στην άλλη μισή ήλιος

Διάβασέ μου το...

Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές και σε ποιες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Ποια θα είναι η ένταση των ανέμων. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Την Δευτέρα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες.

Στα υπόλοιπα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με σποραδικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και  απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα φυσούν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευ ματινές ώρες, με σποραδικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς στη δυτική Μακεδονία, από 20 έως 34 βαθμούς στην κεντρική Μακεδονία και από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με σποραδικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο και πιθανώς στα ορεινά της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά, με πιθανότητα σποραδικών όμβρων στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Κρήτη άστατος θα είναι ο καιρός με σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες. Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα άστατος καιρός με σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Τρίτη΄

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ