Καιρός

11 Αυγούστου 2020 07:04

Καιρός: Καλοκαίρι ξανά την Τρίτη

Διάβασέ μου το...

Καλοκαιρία με... "πρωταγωνιστή" τον ήλιο. Που θα σημειώσει άνοδο η θερμοκρασία. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού.

-

Την Τρίτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις τις απογευματινές κυρίως ώρες στα ηπειρωτικά, ενώ προβλέπεται εκδήλωση τοπικών όμβρων στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο 6 με τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική αίθριος θα είναι ο καιρός με αρκετή ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες κυρίως τις πρωινές ώρες, με τον ουρανό να μένει καθαρός έως το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν  μέτριοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά, κατά τη διάρκεια της ημέρας, τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με μικρή πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αίθριος θα είναι ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες της ημέρας καθώς και τοπικούς όμβρους στη δυτική Μακεδονία και στα ορεινά των υπολοίπων περιοχών. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα αναμένεται μεταβολή των διευθύνσεων σε δυτικούς εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 35 βαθμούς κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία το θερμόμετρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερο.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, σχετικά αίθριος θα είναι ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές κυρίως ώρες, ενώ τοπικοί όμβροι θα εκδηλωθούν στην Ήπειρο και στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου, με την Ήπειρο να σημειώνει πτώση κατά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις να αναπτύσσονται στα ηπειρωτικά ορεινά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα σποραδικών όμβρων στα ορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά και τα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη θα επικρατήσει καλοκαιρία καθ` όλη την ημέρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 ως 30 και στη νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αίθριος προβλέπεται ο ουρανός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Γενικά αίθριος θα αναμένεται ο καιρός την Τετάρτη, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά καθώς και τοπικούς όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή    

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ