Καιρός

13 Αυγούστου 2020 07:01

Καιρός: μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά και μελτέμια στο Αιγαίο την Πέμπτη

Διάβασέ μου το...

Που θα «αγριέψει» και πάλι ο καιρός. Δείτε αναλυτική πρόγνωση για όλες τις περιοχές της χώρας.

Καιρός: μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά και μελτέμια στο Αιγαίο την Πέμπτη
-

Για την Πέμπτη, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με έντονη συννεφιά κυρίως στα ορεινά, με μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι  3 με 5 και στο Αιγαίο  τοπικά  6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική αίθριος θα είναι ο καιρός με ζέστη και ήλιο από το πρωί έως το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ  και στα ανατολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου ενώ στα ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 3 μποφόρ ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη σχετικά αίθριος θα είναι ο καιρός με έντονη συννεφιά παροδικά αυξημένη ενώ τοπικοί όμβροι η μεμονωμένες  καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 35 βαθμούς κελσίου ενώ στη δυτική Μακεδονία να σημειώνει 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος θα παραμείνει ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις να αναπτύσσονται στα ηπειρωτικά και μεμονωμένες καταιγίδες να εκδηλώνονται στα ορεινά τις μεσημβρινές αλλά και τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 και στα ηπειρωτικά έως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ η ελάχιστη, στην Ήπειρο, θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο  ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη ηλιοφάνεια θα επικρατήσει καθ` όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα είναι βόρειων βορειοδυτικών διευθύνσεων 5 με 6  και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 ως 31 και στη νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αίθριος θα είναι το σκηνικό του καιρού από τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Παρασκευή 14 Αυγούστου

Ηλιοφάνεια και καλοκαιρία θα συνθέσουν, σε γενικές γραμμές, το σκηνικό του καιρού την Παρασκευή. Ωστόσο, θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία και τοπικούς όμβρους στα υπόλοιπα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ